ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Gençliğe Hitabe”, Türk Gençliği’ ne olan inanç ve güveninin en büyük göstergesidir

İyi Parti Karesi İlçe Başkanı Engin Acar, Milli Mücadelenin 101’nci yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

"Değerli Hemşerilerim,

16 Mayıs 1919 da Bandırma Vapurunda bulunan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki 18 iman ve inanç sahibi Türk Milliyetçisi, Vatan sevdalısı kahraman büyük bir mücadelenin, kurtuluş mücadelemizin fitilini ateşledi. 19 Mayıs 1919 da Atatürk ve beraberindekilerin Samsun’a ayak basması ile başlayan Kurtuluş Savaşı bugün sınırları içerisinde huzurlu, mutlu, rahat ve en önemlisi özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ nin temellerini oluşturmaktadır.

Atatürk Samsun’ a ayak bastığında memleketimizin içinde bulunduğu durum öyle vahimdi ki her karışı işgal altındaki vatan topraklarında yıllardır yokluk, cehalet ve hastalık içinde, sürekli işgalcilerin boyunduruğu altında yaşayan Türk İnsanı, Samsun’ dan doğan güneşin; sonrasında tüm dünyanın büyük bir saygıyla ölümünden sonra bile adını yüzyıllar boyunca anacağı Atatürk’ ün dimdik ve heybetli duruşunun etrafında, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek, Allah ve Vatan sevdasıyla Milli Mücadele’yi başlatmışlar ve bizlere canımız pahasına korumaya ant içtiğimiz Ay Yıldızlı Bayrağımızı en yüce miras bırakmışlardır.

Kıymetli Balıkesirliler,

İşte bu dönemde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’ ni geleceğe taşıyacak olanların, köhneleşmiş fikirlerle en iyi mücadele edebilecek fikirlerin genç fikirler olduğuna inanarak bu kutlu günü gençlere armağan etmiştir. 

Atatürk’ ün “ Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir” sözü ve “Gençliğe Hitabe”, Türk Gençliği’ ne olan inanç ve güveninin en büyük göstergesidir.

Bu vesile ile;

Bu şanlı tarih ve sorumluluğun bilincinden yoksun çeşitli şer odaklarının Türk Milleti’ni milli ve manevi değerleri üzerinden tahrik edip, hain menfaat planlarını devreye soktuğu şu günlerde, Atalarımız’ ın bizlere bıraktığı bu kutsal mirası canı pahasına yüreklerinde koruyup gelecek nesillere emanet edecek Asil Türk Milleti’nin  “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı” kutlar, Vatan ve Bayrak uğruna canlarını tereddüt etmeden vermiş başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet dilerim.  Mekanları cennet olsun inşallah." (www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans