ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

12.05.2021

RAHAT BIRAKALIM DA BİZİ KORUYUP KURTARSINLAR

Hemşire; gerekli eğitimi almış ve doktorla iş birliği yaparak, hastaya bakan sağlık çalışanıdır.

      Covid-19 salgını, 2021 yılının ortalarına yaklaşılan bu günlerde halen var gücüyle tüm dünyayı pek çok farklı boyutta etkilemeye devam etmekte. Salgın sürecinde bütün sektörlerin yükünde artış olmakla birlikte en büyük yük sağlık sektörünün üzerine düştü. Artan sağlık hizmeti talebi ve kısıtlı kaynakların söz konusu olduğu salgın sürecinde hemşireler, salgınla mücadelenin en ön saflarında yer aldı. Kendi ve aile sağlığını riske atma pahasına sağlık bakım hizmetinin nitelikli ve güvenli sunumunu sağlamak için mücadele etti ve topluma ihtiyaç duyduğu bakımı kesintisiz sağladı.

      Hemşireler, salgınla mücadele ettiği gibi olması gereken sağlık hizmetlerindeki görevlerine de 24 saat, kesintisiz devam ediyor.

      Uluslararası Hemşireler Konseyi'nden (ICN) Genel Müdürü Howard Catton; enfeksiyon oranlarının, ilaç hatalarının ve yüksek ölüm oranlarının daha ziyade ''az sayıda hemşirenin görev yaptığı yerlerde'' fazla olduğunu, hemşirelerin ‘'işgücündeki sorunlar nedeniyle'' bitkinlik yaşadığını ve şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

      Hemşireleri rahat bırakalım ve Hemşirelik Andında neler söylediklerini, bir de bizler okuyalım;

Yüklenmiş olduğum sorumlulukların bilincinde geliştirdiğim anlayış ve becerilerimle herhangi bir ırk, inanç, renk, siyasal veya sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hastalarıma bakacağıma, hayatı korumak, ıstırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gerekecek her türlü çabayı göstereceğime, bakımım altındaki hastaların bütün değer ve dini inançlarına saygı duyacağıma, bana bireylerle ilgili olarak verilen tüm bilgileri saklayacağıma , hayatı ya da sağlığı tehdit edebilecek her türlü girişimden sakınacağıma, mesleki bilgi ve becerilerimi en üst düzeyde tutmaya çalışacağıma, sağlık ekibinin bütün üyeleri ile işbirliği yapacağıma ve onları destekleyeceğime, bunların, tümünü yaparken, uluslar arası hemşirelik ahlak yasasını onurunu korumak için gerekecek bütün çabaları sarf edeceğime ve hemşireliğin bütünlüğünü koruyacağıma, ant içerim.

      Okudunuz!

      O zaman ne yapalım?

      Hemşireleri rahat bırakalım da bizi koruyup kurtarsınlar.

      Covid-19 süresince hemşirelerimizin neler yaptığını gördük ve görmeye devam ediyoruz.

      İşlerini biliyorlar ve çok da iyi yapıyorlar.

      O zaman ne yapalım?

      Sadece 12 Mayıs Hemşireler gününde değil diğer günlerde de hemşireleri rahat bırakalım da bizi koruyup kurtarsınlar.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.   

 


Bu yazı 395 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans