ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.05.2021

HALKININ YANINA GİTMEYEN KAHRAMANLAR!

İsrail ve Filistin'in tam ortasında yer alan Kudüs şehri; Müslümanlarca kutsal kabul edilen ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu ve Mısır Krallığı, İsrail-Yehuda Krallıkları, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Sasaniler, Emeviler, Fatimiler, Kudüs Krallığı, Eyyubiler, Moğollar, Memlüklüler, Osmanlı İmparatorluğu, Britanya İmparatorluğu, İsrail gibi birçok devletin eline geçen çok önemli bir yer.

      İsrail-Filistin arasında; önceki yılları aratmayan, hatta daha da artan güç kullanımı ve şiddetin arkasında, iki taraf arasında çözümlenmemiş çatışmanın yine çözümsüz bırakılmış olması yatıyor.     

      100 yılı deviren Yahudiler ve Araplar; Ürdün (Şeria) Nehri ile Akdeniz arasındaki topraklara sahip olma mücadelesi veriyor.

      1948'de kurulan İsrail, hedefinde olan Filistinlileri dize getirmek için her yola başvuruyor.

       Filistin kelimesinin kökeni, Yunanca Philistia kelimesidir ve Filistinlilerin yurdu anlamında kullanılıyor.

      Filistin yönetimine bağlı merkezi istatistik kurumundan yapılan yazılı açıklamada; nüfusun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 2,1 milyona, işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te de 3,1 milyona yükseldiği belirtildi.

      Filistin devletinin, Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler dahil olmak üzere toplam nüfusunun 5,2 milyon olduğu ifade edilen açıklamada, Batı Şeria ile Gazze Şeridi'ndeki toplam nüfusun yüzde 42'sini, İsrail devletinin kurulmasının arından tarihi Filistin topraklarından göçe zorlanan ve ülke içinde mülteci konumuna düşen Filistinlilerin oluşturduğu aktarıldı.

      Halihazırda 1,6 milyondan fazla İsrail vatandaşı Filistinli bulunduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu kişilerin 1948'de topraklarını terk etmeyen yaklaşık 154 bin Filistinlinin çocukları ve torunları olduğu kaydedildi.

      Açıklamada ayrıca Suriye, Lübnan ve Ürdün başta olmak üzere çeşitli Arap ülkelerinde 6,2 milyon Filistinlinin yaşadığı, yaklaşık 738 bin Filistinlinin de dünyanın farklı ülkelerinde ikamet ettiği aktarıldı.

      İsrail'in resmi istatistik kurumu tarafından açıklanan verilere göre de dünyadaki Yahudi sayısının, İsrail'de 6 milyon 500 bin kişi olmak üzere toplamda 14 milyon 511 bin kişiye ulaştığı açıklandı.

      Dünya devletlerinin çıkar yarışına girdiği İsrail-Filistin sorunun perde önü ve perde arkası çözüm girişimlerimde; buraya barış getirecek bir silahlı kuvvetin varlığı ama aynı zamanda da daha büyük bir silahlı çatışmanın yaşanması isteniyor.

      Savaş söylemlerinin, yurt dışında yaşayan ve çok rahat bir hayat süren İsrail-Filistin vatandaşlarından gelmesi de çok yadırganıyor.

      Halkının yanına gitmeyen kahramanlar(!), başka ülkelerden kahraman arıyor ve bekliyor.

      Halkının yanına gitmeyen kahramanlar! Yok öyle yağma, önden siz buyurun.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.    

 

 

 


Bu yazı 438 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans