ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

26.05.2021

......... GİDER, ARKASINDAN ......... BAKAR

KRAMPON (Mete Kozdağ)

 

         Bugün İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20:00'da 2020-2021 TFF 1. Lig Futbol Sezonu; Altınordu-Altay final müsabakasıyla, sona erecek, tamamlanacak. İki takımdan birisi Süper Lig'e giderken, diğeri arkasından bakacak.

         İki takım 6 ve 23'ncü haftalarda karşılaşmış bu maçlarda Altınordu, 2-1 ve 3-1'lik skorlarla, Altay'ı mağlup etmişti.

         6'ncı haftada Altınordu, Altay'ı 2-1'lik skorla geçerken; erken yenen gol, Altınordu'yu kendine getirmişti. Altay, savunmada gününde değildi. Kaleciler de daha fazla gol izlememize engel olmuştu.

         23'üncü haftadaki karşılaşmada 3-1'lik skorla Altay'ı mağlup eden Altınordu, bu maçta da ilk golü kalesinde gören taraf olmasina rağmen Altay'ın hızlı ve isabetli futbolunu durdurmuş, savunma hatalarından faydalanmıştı.

         Şimdi, başlıktaki noktalama işaretlerinin yerlerini, gelin birlikte dolduralım.

         Altınordu, teknik anlamda usta oyuncuları az olan bir takım. Play-Off maçlarında; görerek oynadığı futbolunu, bizlere izletti. Erhan Ertürk, Ahmet İlhan Özek, Enis Destan, Burak İnce ve Metehan Mimaroğlu'nun takıma katkısı ve oynadığı futbol, fark yaratıyor. Savunma yaparken kenar toplarını alan ve topa ilk müdahale eden olması gerekiyor. Orta sahası hızlı ve isabetli oynarsa, kazanır. Dış şutlarda, açık veriyor. Yediği goller ceza yayı ve çevresinden geliyor. Recep Aydın'ın oynadığı futbol, tereddüt ettiriyor. Bu nedenle Burak İnce ve Emre Nefiz, 11'de başlayabilir.

         Altınordu, 5-3-2 ve 4-1-4-1 sistemini, etkili oynuyor.

         Altınordu; gerçekten futbol oynamak isterse, oyuncuların kafası maçı kazanmak isterse, rakip ceza sahası önünde topla çok oynamazsa, Süper Lige gider, arkasından Altay bakar.

         Altay; baskılı ve temaslı futbolunu oynar, rakibini geniş alana çekerse, kazanır. Savunmada oyun içinde kalır, rakibinin yerden futbolunu bozarsa, geriye fazla yaslanmazsa, rakip kanat oyuncularının önünü kapatırsa ve yediği gole de çabuk karşılık verirse, Süper Lige gider, arkasından Altınordu bakar.

         Müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır.

         Final maçında Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi de kullanılacak.     

         Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 

 


Bu yazı 398 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans