ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

15.09.2021

TFF 1.LİG'İN BİTEN DÖRDÜNCÜ HAFTASI

KRAMPON (Mete Kozdağ)

 

 

 

      Ümraniyespor 2 - Bandırmaspor 0.

      Bandırmaspor, Ümraniyespor'un sevmediği; önde ve baskılı oyuna 15 dakika devam edebildi. Ümraniyespor da rakibinin bu oyununu; geriye ve araya attığı toplarla bozarak, kontrolü eline aldı. Bandırmaspor kenar yönetiminin, eski oyuncuları olan Del Valle'ye önlem almaması 2 dakikada 2 gol yemesine neden oldu.

      Ümraniyespor 4 haftadır, bireysel futbolla kazanıyor. Bir sonraki Erzurumspor maçıyla, esas teste çıkacak.

      Eyüpspor 0 - Denizlispor 2.

      Eyüpspor'un lige verilen arada yaptığı transferlerle play-off'u hedefleyen bir takım olan Denizlispor'u çok hafife aldığını gördük. Denizlispor, rakibini oynatmamak üzerine bir taktik seçince, futbol oynamadı ama ani ataklardan 2 gol buldu.

      Direkten dönen 2 topu olan Eyüpspor, şansız olsa da rakibinin oyununu kabul etmenin, bedelini ödedi.

      Manisaspor 0 - Erzurumspor 1.

      Erzurumspor, topu rakibe vererek ve bekleyerek oynayınca; çok fazla hazırlık pasıyla oynayan Manisaspor'un hızını düşürdü ve attığı isabetli topları almayı başardı. Kadro yapısıyla yüksek futbolu daha iyi oynayan Erzurumspor, hücumdan golle dönerken, rakibinin ısrarla oynadığı yüksek toplarında, çok rahattı.

      Manisaspor'un dış şutu tercih etmemesi ve bir, isabetli şutunun olması; haftayı puansız kapatmasının sebebiydi.

      Adanaspor 6 - Menemenspor 2.

      Bu karşılaşmanın 3 kırılma noktası vardı. İlki, Berkan'ın ayak bileğinin kırılması. İkincisi, önünde olan bu sert hareketi, sarı kartla geçiştiren, maçın hakemi Alper Akarsu. Üçüncüsü, arkadan sert giren Mahamadou Ba'yı oyundan almayan, Teknik Direktör Cenk Laleci'ydi.

      Adanaspor, bu 3 kırılmaya rağmen 3'lü savunmaya devam ederken, rakibinin etkili 2'nci bölgesini de adam adama oyunla etkisiz hale getirdi ve geniş alanda yakaladığı topları özellikle Thomas'la iyi kullanınca, usta ayak Ozegovıc'in 3 gollüyle beraber, yarım düzine gol atmayı başardı.

      Boluspor 2 - Kocaelispor 0.

      Kocaelispor, geçen hafta oynadığı taktikle; şampiyon adaylarından Samsunspor'u, zorlanmadan 1-0 olsa da geçmişti. Takım olamayan Kocaelispor, Boluspor karşısında da aynı taktikle oynamalıydı ama rakibiyle kendisini aynı kefeye koyunca, varlık gösteremeden çok kolay teslim oldu.

      Kocaelispor, yeni transferleri takıma uyum sağlayıncaya kadar geçen haftaki oyun şeklini değiştirmeden devam etmeli. Bu arada teknik direktör değişikliği de yaklaşmakta.

      Ankaragücü 2 - Gençlerbirliği 0.

      Başkentin iki takımı 40 yıl sonra aynı ligde karşılaştı. Gençlerbirliği oyuncularının maç içinde birbirleriyle tartışmaları ve isteksiz hareketleri, iyiye işaret değil.

      Ankaragücü, sahada olmayan rakibi karşısında rahat bir galibiyet aldı ve farkı açmak istemedi. Ayrıca Gençlerbirliği'nin gol atması için de bilerek pozisyon verdi.

      Altınordu 2 - Bursaspor 1.

      Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, takım boyunu ve oyuncular arasındaki mesafeyi uzun tutan Bursaspor'u, orta sahada hem durdurdu hem de araya attığı hızlı toplarla önde bırakarak 2'nci dakikada öne geçti ve maç boyunca, genç kaleci Ali Emre Yanar'ın, kritik kurtarışlarıyla da oyuna ve topa, ortak etmedi.

      Maçın skoru aslında 1-0 Altınordu lehine olacaktı ama maçı kafalarında bitiren oyuncular, 5 dakikalık uzatmanın son dakikasında birbirlerine attıkları gollerle 2-1 bitti.

      Samsunspor 2 - Keçiörengücü 0.

      Keçiörengücü, çok etkili başladığı karşılaşmada gol veya goller atabilecekken Eze'ye ayak uyduramayınca oyun disiplininden koptu ve 22'de yediği golle, mağlubiyeti kabullendi. Samsunspor da bu durumunu iyi kullandı ve geniş alan futbolunu çok daha iyi oynayınca savunmada hata yapan rakibini kolay geçerek zor maçı, kolaya çevirdi.

      Balıkesirspor  - Tuzlaspor  .

      Balıkesirspor ‘bay' haftasını ve milli maç arasını, kondisyon yönünden oldukça kuvvetlendirmiş olarak maça başladı ve hem alan hem de adam savunması yaparak rakibinin etkili kenar futbolunu, savunmada doğru durarak engelledi. Ayrıca Tuzlaspor oyuncularının geniş alanda birbirlerinden uzak durmasından faydalanarak, boşta kalan topları alarak girdiği pozisyonlarda, son vuruşları yapamadı.

     Tuzlaspor 20-25 arasında tempoyu yükseltti ve etkili pas trafiğiyle pozisyonlar yarattı ama aradığı golü 45+1 de öncesi dakikalarda mutlak 2 golü çıkaran Kaleci Atilla'yı geçerek buldu.

      İkinci 45 dakikadaki futbol, haftanın en güzeliydi. Tuzlaspor 4-4-2'yle ve Balıkesirspor da 3-4-3'le, seyir zevki veren bir futbol oynadı.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 

 


Bu yazı 395 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans