ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

23.10.2021

BALIK, PİRANA OLURSA ...

Balıkesirspor 9 haftanın sonunda, oltaya gelen balık durumunda. Yemi yutuyor ve de oltaya takılıyor.

      10'uncu haftada rakip, timsah Bursaspor.

      Neden timsah? Bursaspor, 1992 yılında Beşiktaş'la oynadığı ve 0-0 biten maçın sonrası bir kulüp yöneticisi, yeşil inci olan takımı sembolünü çok durağan bularak hareketli bir varlık olması gerektiğini ifade eder. Bursasporlu yöneticilerin yeni sembol arayışları 6 ay sürer. Bu arada, izlenilen bir belgeselde timsahın boğayı yiyişini gören yönetici, takımın sembolü olarak timsahı önerir ve bu öneri kabul görür.

      Bursaspor'la özdeşleşen gol sevinci "timsah yürüyüşü"nün mucidi ise Ugandalı futbolcu Majid Mussisi'dir. Mussisi'nin İntertoto maçlarında Almanya'nın Karlsruhe takımıyla oynanan maçta attığı gol sonrası yaptığı timsah yürüyüşü büyük ilgi görür ve gelenekselleşir.

      Önceki sezon transfer yasağına takılan Bursaspor, genç timsahlarla inanılmazı başardı ve düştü denilen takım, ligi 10'uncu sırada tamamladı.

      Bu sezon transfer yasağını kaldırıp 3'üncü teknik direktörle yola devam eden, kaliteli ayakları takımda tutmayan ve çok sayıda futbolcuyu kadrosuna katan Bursaspor'un yeni yönetimi ‘nerede o genç takım' söylemleriyle, karşı karşıya kalmış durumda.

      Yeni futbolcular, savunmada Nicolas Zalazar, Ufuk Budak, Mehmet Erdem Uğurlu Luka Capan, Uğur Kaan Yıldız, Mert Yılmaz ve kaleci Erhan Erentürk, orta sahada Cristobal Jorquera, İsmail Yüksek, Kubilay Sönmez, Namiq Alasgarov ve hücum hattında Reagy Ofosu, Hasan Ayaroğlu, Massimo Bruno, Tim Matavz Elton Acolatse.

      Önceki sezonun 9 hafta sonrasında 11 puanla 12'nci sırada olan Bursaspor, bu sezon 8 puanla düşme potasında ve 17'nci sırada.

      Balıkesirspor karşısında alacağı 3 puanla düşme hattından çıkacağının ve daha üst sıralar için moral kazanacağının da farkında.

      Bursaspor, yan top zaafiyeti olup zaman zaman da bloklar arası kopukluk yaşayan bir takım olmakla birlikte; temaslı oyunla çok rahat top kapan, geniş-dar alandan isabetli paslarla hızlı atağa çıkan, dikine çok rahat oynayan ve ortada kalan topları alan bir takım.

      Timsahlarda, Ramazan Keskin sakat.

      6 puanla 19 takımın arasında 18'inci sırada olan Balık, pirana olursa bu maçtan puan veya puanlar alabilir, yoksa !!!

      Timsahın hakkından, ancak pirana gelir.

      Pirana, küçük ama yırtıcılığıyla dikkat çeken bir balık türüdür.

      Pirana, timsah yer !

      24 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynanacak

müsabakanın hakemi, Ankara bölgesinden Burak Pakkan. Yardımcıları Ferdi Karadoruk ve Mert Bulut. 4. Hakem Onur Bingöl.

      Meteoroloji'den hava tahmini; maç saatinde sağanak yağışlı ve 17-18 derece.

      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 


Bu yazı 425 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans