ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.11.2021

 ÇAK BİR ONLUK !

Yakın tarihe kısa bir yolculuk ...,

      1977 yılında bir beyzbol maçı. Los Angeles Dodgers ve Houston Astros takımları, sezonun en son karşılaşmasına çıkıyor. Dodgers'ın dış saha oyuncusu Dusty Baker, takımı zafere taşıyan skoru elde eder.

      Ardından sevinçle koşmaya başlar. Takım arkadaşı Glenn Burke, arkadaşının sevincine ortak olmak için yanına yaklaşır ve ellerini havaya kaldırır. Baker, arkadaşının havadaki eline kendi ellerini çarparak sevinç gösterisini gerçekleştirir.    

      Sonradan açıklama yapan takımın tarihçisi Mark Langill, ESPN'nin belgeselinde ‘'Efsanenin başladığı yer… Glenn'in eli havadayken Dusty ne yaptığını bilemeden arkadaşının elini kendi elleriyle hızlı bir şekilde kavuşturdu,'' şeklinde açıklamada bulunur. Ellerin havada hızlı ve sert bir şekilde kavuşması, o an zaferin ve sevincin dışavurumu olarak pek çok kişinin hafızasında yer edinir. Hatta, Dodgers takımı birkaç sene sonra ‘'high five'' yani ‘'çak bir beşlik'i, takımın sembolü olarak kullanmaya başlar...

      Yakın tarihe gelelim ...,

      12 Kasım 2021. Dolar kaç lira? Çak bir onluk!

      Dün, istenen ve beklenen oldu!

      1 Amerikan Dolar'ı 10 Türk Lira'sını geçti.

      Kimileri sevindi, kimileri de üzüldü.

      1 Amerikan Dolar'ı 10 Türk Lira'sını geçerek; iki kişinin karşılıklı olarak, iki elini de havada birbirine vurmasıyla ‘çak bir onluk' hareketi, spordan sonra ekonomi hareketi olarak da hayatımıza girdi.

      Çak bir onluk!

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       


Bu yazı 413 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans