ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

25.11.2021

'İY 1- MS 1' OLMALI

KRAMPON (Mete Kozdağ)

 

      14'üncü haftaya geldik ve artık 'İY 1- MS 1' olmalı.

      14'üncü haftada rakip Manisa FK ve maç sonucu 'İY 1- MS 1' olmalı.

      Manisa FK karşısında ‘ilk yarısı 1 maç sonucu 1 biten' bir karşılaşma olmalı.

      Balıkesirspor bu maçı ‘birden bir' kazanırsa, çok şey kazanır.

      Manisa FK, 1994 yılında Manisalı gençlerin spor yapabilmesi düşüncesiyle Manisa Belediyespor olarak kuruldu.

      31 Mart 2009'da Manisa Belediye Başkanı seçilen ve sporcu başkan kimliğiyle Manisa'da heyecan uyandıran isim olan Cengiz Ergün'ün girişimleriyle adeta çağ atlayan Manisa Belediyespor, Manisa FK ismini alarak 2010-2011 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig'e yükselerek, tarihinde bir ilke imza attı.

      2020-2021 sezonunda da TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta namağlup şampiyon olarak TFF 1. Lig'e yükseldi.

      27 yıllık bir geçmişi olan Manisa FK, şampiyon olan kadrosunu; savunmada Selim Ilgaz, Loick Landre, Kaleci Metin Uçar, orta sahada Marvin Gakpa, Nino Kouter, Andre Sousa, hücum hattında Serge Tabekou, Anıl Koç, Dever Orgill ve Guevin Tormin'le güçlendirdi.

      Lige, Teknik Direktör Serkan Özbalta'yla iyi bir giriş yapan Manisa FK 3'de 3 yaptıkdan sonra 7 hafta boyunca kaybetti ve son üç haftada yeni Teknik Direktör Turgay Altay'la birer galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik aldı.

      Manisa FK, ilk üç haftada; rakiplerini geniş alana çekerek, isabetli pas yüzdesi, kaptığı toplarla gollük çıkışları ve dar alandan çıkmasını sağlayan oyun şablonuyla, geriye yaslanan ve savunmada hatalı duran takımları kolay geçti ama baskıyı da teması da sevmediği görüldü.

      Kaybettiği haftalarda ise sahayı enine kullanan, topla çok oynayıp fazla hazırlık pası yapan, durağan oyununu hızladıramayan, skor olarak öne geçtiğinde rehavete kapılan, kötü futboluna devam eden Sertaç Çam'lı ve Tabekou'lu Manisa FK vardı.

      Son üç haftada da yeni Teknik Direktör Turgay Altay'la lige başladığı gibi devam eden ama oyun hızını da pozitif olarak yükselten, Dever Orgill'le birlikte, fizik gücü yüksek olan yabancı futbolcularının hareketli oynadığı bir Manisa FK izledik.

      Turgay hoca, geçen hafta 1-0 kazandıkları Altınordu kadrosundan, savunmada Ahmet Kesim ve ileride de Sertaç Çam değişikliği yapar.

      Manisa FK'da Özgür Çek sakat ve Orgill de cezalı.

      Balıkesirspor, dikine futbol ve rakip savunma arasına yerden atılacak ara toplarla, çok etkili olacaktır.

      Teknik Direktör Giray Bulak, geçen haftaya göre olması gereken oyuncu ve taktik değişikliğine giderek ‘İY 1- MS 1' yapar.

      26 Kasım Cuma günü saat 17.30'da Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmadaki hava durumu, hafif yağmurlu ve 14-15 derece.

      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.      

 


Bu yazı 347 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans