ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.12.2021

YENİ BİR YILA GİRERKEN

Her işin bir başlangıcı vardır. Dünyanın büyük ekseriyetinde yılın başlangıcı 1 Ocak olarak kabul edilmiştir. Yılbaşı şenliklerle, iyi dileklerle karşılanır. Çünkü başlangıçtır. Yeni bir yıla giriliyor. İyi başlarsan öyle devam etmesi işin çaba gösterirsin.

     Tüm yeniliklere karşı çıkan tutucu, gerici anlayış yılbaşı etkinliklerine de karşı çıkar. Yılbaşını Hıristiyanlığın peygamberi Hz. İsa'nın doğum günü olarak kutlandığı algısını yaratmaya uğraşır. Noel denilen kutsal doğum günü 25 Aralık günü kutlanır. Yılbaşı ile Noel yakın olduğu için tatil birleşmesinin adı Noel tatili denilir. Buradan algı yaratılmaya çalışılır.

     Yeni bir haftaya başlayan, yeni bir ayın başında, yeni bir işe giriş, yeni ürün hasadı başlanırken hep iyi dilekler, bolluk-bereket dilenir. Gerekli olursa şenlikler düzenlenir.

     Bu insanların iyi niyetini gösterir. Mutlu olmalarını sağlar.

     Ben de diyorum ki ;

     Yeni yıl 2022, tüm okurlarıma, dostlarıma, ülkemiz ve dünya insanlarına sağlık, huzur ve mutluluk getirsin.

                                      ***

     Gönülden isterim ki yeni yılda;

   Herkes sağlıklı olsun, korona salgını yok olup gitsin, insanlar mutlu yaşasın.

   Salgından kurtulalım. Böylece okullar, fabrikalar, ticaret yapanlar, çiftçiler, işçiler herkes her iş kolunda tam kapasite çalışmalar yapılabilsin. Üretim artsın, refah daha çok kişiye ulaşsın. 

   Ülkemizin birlik ve bütünlüğü sağlansın, çatışmalara son verilsin, kardeşçe ilerlemenin yollarını bulalım.

   Deprem, yangın, sel baskını, toprak kayması vb. doğal afetler olmasın, halkımız yaşamını huzur içinde sürdürebilsin.

   Başta trafik kazaları, iş kazaları, ev kazaları ve başka kazalar olmasın, veya en aza indirilebilsin ki insanımız mutlu olsun. 

   Komşu ülkeler başta olmak üzere, dünyanın tüm ülkeleriyle dostluk anlayışı ile bir arada yaşamalı ve ilişkilerimizi sürdürmeliyiz.

   Tüm işsizler iş bulabilsin, açlık ve yoksulluk olmasın, umutlarımız her zaman var olmaya devam etsin. 

   Ülkemizde üretim artsın, başka ülkelerin mal ve ürünlerini almak zorunda olmayalım. Hatta üretim fazlasını satarak refahımızın artmasını sağlayalım.

   Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla tam işletilsin, basın özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, fikir ve düşünce açıklama özgürlüğü tam olarak var olsun.

   Yargı bağımsızlığı ve adalete güven sağlansın.

   Siyasetçilerimiz konuşma, davranış ve birbiriyle ilişkilerde günümüzdeki söylemlerinden daha saygılı, daha dikkatli bir dil kullansınlar. Ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı dil kullanmasınlar. Çünkü bu durumun ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne zarar verdiği görüyoruz.

   Her gencimiz öğrenimi bitince aldığı eğitim kolunda ataması yapılsın ve göreve başlayabilsinler. Eğitimli işsizler olmasın.

   Dini kutsallarımız günlük hayatta çıkar için kullanılmasın. Din istismarı yapılmasın. İnsanlar Allah (Tanrı) ile aldatılmasın.

 

                                                ***

     Görüldüğü gibi yeni yıldan benim beklentilerim bunlar ve daha pek çok benzeri dilekler eklenebilir. Herkesin benzer iyi dilekleri vardır.

     Her yeni haftaya başlarken, her ayın veya yılın başlangıcında birbirimize iyi dileklerde bulunmak insani bir davranıştır. Hıristiyanlıkla, Müslümanlıkla alakası yoktur. İnsanlıkla ilişkilidir, insanidir

     Yukarıda sıraladığım iyi dilekleri bazı insanlar Tanrı'dan isterler. Buna da itiraz edilmez. Ama Tanrı bize akıl vermiş. Aklımızı kullanarak, karşımıza çıkan pek çok güçlüğü aşabiliriz. Aklımızı kullanarak çözüm bulabiliriz. Tanrı'dan isteyebiliriz ancak bu işlerin çözüm yeri yeryüzüdür. Yaşamın içindedir.

     Sorunların çözümünü, ülkede yönetim sorumluluğunu üstlenenlerden isteyeceğiz. Onlardan bekleyeceğiz. Hükümetler, Bakanlar, Belediye, ilgili kamu yetkilileri halkın dilek ve isteklerine kulak vermek, çözüm bulmak zorundadırlar. 

     Halk bunun için, anayasamızın tanıdığı hak ve özgürlükler çerçevesinde demokratik taleplerini türlü yollardan dile getirebilir.

     Demokrasi varsa böyle var olacaktır. Demokratik ülke olacaksak, demokratik toplum olacaksak işte böyle olunur.

     2022 yılından beklentimiz tam ve gerçek demokrasidir. 

     Tam ve gerçek demokrasi olursa gerisi kolaydır.

     Yeni yıl tüm okuyanlara,herkese sağlık, huzur, mutluluk getirsin.


Bu yazı 437 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans