ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.02.2020

5 YILDA 8 KİTAP… ŞİİR YOLCULUĞUNA DEVAM!

Henüz yeterince tanınmayan ama hayli ilginç, kendine özgü, yetenekli ve üretken bir şair-yazar Güntürk Üstün. İki seneyi aşkın bir süredir “Lojiport” haber sitesindeki haftalık köşe yazılarını düzenlilikle devam ettiren Üstün, geride bıraktığımız 2019 yılının ekim ayında İzmir merkezli “Şehir Hatları Yayınları” bünyesinde yayımladığı 8’inci şiir kitabıyla takipçisi okurlarının yeniden karşısına çıktı.

2014 senesi haziranında ilk yapıtıyla edebiyat dünyasına giriş yapan “Trensever-Gemisever-Uçaksever” şair-yazarımız, çay, kahve, çikolata, dondurma, sorbe ve çeşit çeşit Türk ve dünya tatlısına olan uzun bir zaman dilimine dayalı tutkusunu, yoğun şekilde çocukluğundan beri bağlandığı demiryolu, denizyolu, havayolu yolculuklarının lezzetinden aldığı güçlü destekle ender rastlanılabilecek bir tarzda şiirleştirmeyi denemiş söz konusu yeni eserinde.

 

Mütevazilikle ustalığın içtenlikle harmanlandığına inandığımız ve tam da bir tren veya gemi ya da uçak seyahati sırasında okunmasından büyük keyif alınabileceğini düşündüğümüz bu kitaptan, bizce bütün gastronomi ve yolculuk sevdalıları kişisel kütüphanelerinin raflarını yoksun bırakmamalılar! Ve meraklılarına yararı dokunabileceğine inandığımız son bir tavsiye! Güntürk Üstün’ün bu son yapıtını lütfen ama lütfen aç karnına okumayın çünkü midenizdeki açlığın derecesine ciddi biçimde pik yaptırabiliyor!

 

Bakalım, tıp kökenli “doktor” şair-yazar 2020 yılı bitmeden başka nasıl bir kitabıyla sürdürmekte olduğu özgün şiir yolculuğunda bizleri selamlayacak?

 


Bu yazı 395 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans