ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

18.02.2022

ATATÜRK'ÜM

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk için yazdığım Atatürk'üm şiirini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Aklımızdan, fikrimizden ve yaşamımızın hiç bir anında içimizden sevgisini silemediğimiz Mustafa Kemal ATATÜRK için yıllar önce yazdım bu şiirimi . Her yerde, her zaman , her etkinlikte okudum, çok beğeni aldım ve alkışlandım, üçüncü şiir kitabım "Ürünlerimi Sundum" ile yayınlamıştım.

 

Genç yaşta vefat eden değerli kardeşim, Gazi Üniversitesi müzik bölüm başkanı Doç .Dr . A. Aydın İlik 1992 yılında 11'li hece ölçüsü ile yazdığım bu şiirimi marş tempo ile ATATÜRK  MARŞI olarak besteledi ve bana armağan etti. Çok mutlu oldum ve bu eserimle, 1993 yılında Genelkurmay Başkanlığımızın açtığı güfte ve beste yarışmasına katıldım.

 

Seçkin sanatçılarımızdan oluşan jüri benim eserimi marş güfte dalında üçüncülükle ödüllendirdi ve marş her 10 KASIM' da " Atatürk'ü anma günü" etkinliklerinde Anıt Kabir'de uzunca bir dönem çalındı. Marşımın ödüllendirilmesini müteakip, eserimi daha çok sevdim ve devamlı okuyup söylemeye başladım, sonunda marş çok güzel bir türküye dönüştü " Kemal Paşa Türküsü" olarak değerli arkadaşım İ.Halil Akten tarafından 2012 yılında bestelendi ve notaya alınarak icra edildi.

 

Eser bana öyle uğurlu geldi ki üyesi olduğum MESAM (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) aracılığı ile açılan proje kapsamında tekrar  ödüllendirildim. 

 

Aziz Atam, ATATÜRK' üm mekanın cennet olsun, senin sayende güzel yurdumuzun okullarında kalem tuttum, hem okudum, hem yazdım, seni ve senin Türk Vatanı ve Türk Milleti için, bizler için yaptıklarını okudum, senin uğruna çok şiirler yazdım, tüm şiirlerimi size armağan ediyorum. Şimdi dilimizde marş, şarkı ve türkü olan, her kıtasında senin uğruna ölürüm diyen bu eserimi seni seven tüm yurttaşlarımla paylaşıyorum.

 

ATATÜRK' üm şiirimi siz değerli okuyucularımın takdir ve beğenisine sunuyorum. 17 ŞUBAT 2022

 

 

 

             ATATÜRK'ÜM

 

Adın Kemal ersin başın göklere

İlkelerin silinmiyor aklımdan

Düşmanlarım çatlasınlar kahrından

Ben Mustafa Kemal için ölürüm

 

Atatürk'üm türkü oldun ağzımda

Devrimlerin şahlanıyor yürürüm

Ben türkümü Türk'üm diye söylerim

Ben Mustafa Kemal için ölürüm

 

Kovalarım kargaları gelirse

Senden sonra ürese de ürese

Devrimlerin üzerine tünese

Ben Mustafa Kemal için ölürüm

 

Atatürk'üm her gün benle oldun sen

Mavi gözlüm düşmüyorsun dilimden

Dünya batsa bir tek bir kalsam da ben

Ben Mustafa Kemal için ölürüm

 

                                                    Muharrem KAYNAK


Bu yazı 652 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans