ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

23.02.2022

Vefasızlığın fotoğrafı!

Erdek Belediyesi'nin sosyal medya hesabından bir fotoğraf yayınlandı.

Fotoğrafta, CHP'li Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve belediye meclis üyesi Recep Eren, aralarına AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan vekili, bu partinin Büyükşehir Belediyesi AKP grup başkanı Birol Şahin'i almışlar, objektife gülerek poz vermişler!

Erdek Belediye başkanlığı makamında çekilen bu fotoğraf, bence vefasızlığın en tipik örneği.

Neden mi?

Bu Birol Şahin, onun döneminde Erdek'e ve belediyeye hiç giremeyen, Erdek'in önceki belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı'ya sürekli sataşmalarıyla tanınan bir kişi. Sarı'nın, hukuksuz bir mahkeme kararına dayanılarak görevden alınmasından sonra bile “Sarı, artık apartman yöneticisi bile olamaz!” diyen bir zat!

Sarı'nın, görevden alınmasıyla ilgili olarak büyük bir hukuk mücadelesi verdiği şu dönemde siz, şimdi Birol Şahin'i aranıza alarak, poz veriyorsunuz! Sarı'ya

 adeta nispet yapar gibi!

Burhan Bey'e özellikle şunu söylemek isterim.

Siz, Hüseyin Sarı'nın teveccühü ve sahip çıkmasıyla 25 yıl, Erdek belediye meclisinde görev yaptınız. Bu sayede de halen Belediye Başkanlığı koltuğunda oturuyorsunuz. Birol Şahin, sizi ziyaret etmiş de olabilir. Tabii ki onu kapıdan geri çeviremezsiniz. Ama keşke bu fotoğrafı, belediyenin sosyal medya hesabından paylaşmasaydınız! Bu fotoğrafa, belediyenin sitesinde yer vermek bu kadar mı gerekliydi? Hüseyin Sarı'ya hiç mi vefanız kalmadı? Politikayı hiç mi öğrenmediniz?

BANDIRMA BELEDİYE MECLİSİ

Susurluk'tan sonra Bandırma Belediye Meclisi'ndeki bazı AKP'li üyeler ve bağımsız bir üyenin üyeliklerinin devamsızlıkları nedeniyle düşürülmeleri gündeme alınarak, düğmeye basıldı. Aylardır meclise uğramayan bu üyeler, göreceksiniz ki, mart ayı toplantısında boy gösterecekler ve “Biz buradayız!” diyecekler.

Vatandaşlar, sizleri oylarıyla “Bandırma'ya hizmet edin” diye meclise gönderiyorlarsa zaten ayda bir toplanan o meclise gelmek zorundasınız kardeşim! Bunun mazereti olamaz. Eğer gelmene engel durumlar varsa da istifa ederek, yerini yedeklerden gelecek bir başka üyeye bırakacaksın.

Bu olayda benim şaşırdığım bir diğer nokta ise şu:

AKP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, meclis üyelerinin düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Parti olarak, belediyenin hangi hizmetine, yatırımına karşı çıktık?” diye soruyor. Daha sonra meclis üyeliği, devamsızlığı nedeniyle düşürülmek istenen bir AKP'li üye de aynı soruyu yöneltiyor. İşte olayın “bam teli” de burada yatıyor aslında.

AKP meclis üyelerinin, 2,5 yıldır, mecliste Bandırma'yla ilgili bir düşüncesini, önerisini, yönetime herhangi bir önerisini duyan var mı? O AKP grubu, belediyenin denetim komisyonuna vermesi gereken bir üyeyi bile veremeyip, bu görevi MHP'li Harun Algül'e havale etmedi mi?

Bundan önceki dönemlerde, Bandırma Belediye Meclisi'nde, iktidara hesap soran, eleştiren, öneriler getiren Mesut Tatlıdil, Nejan Nart, Alp Bostancı gibi isimler vardı. Şimdi ara ki bulasın! AKP adına çok zayıf bir meclis grubu!

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun'a, zaman zaman “Oh, ne rahat meclis! Muhalefet eden yok!” diye eleştiriler getirilmesini de garip ve yanlış buluyorum. Yani ne yapsın, Tolga Bey? “Ne olur, beni eleştirin!” mi desin? Ben de başkan olsam, bu rahat meclis ortamında işime bakarım!






Bu yazı 466 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans