ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.02.2020

HİTLER’İN 6 SİLAHŞÖRÜ (7)

KARL DÖNİTZ- Büyük Amiral, Deniz Kuvvetleri U – Boat komutanı, Deniz Kuvvetleri komutanı, Third Reich Son devlet başkanı (1891- 1980)

Eğer Führer bize (Tanrı tarafından) gönderilmeseydi, Almanya’da kimse kalmayacaktı. Dönitz.

Silahlı kuvvetler sadakat yemini yaptıkları adama fanatik şekilde bağlı kalmalıdır. Dönitz.
Torunlarımın Yahudi mantığı ile yetişmesi ve zehirlenmesi yerine çöp yemeği tercih ederim .Dönitz.
Sadece para kazanmak benim için hayatımın tatmin edici amacı değildir. Dönitz.
National Socialism olmamış olsaydı, Almanya düzinelerce siyasi partiye sahip olacakti ve Yahudiler her fırsatta eleştirecek, zarar verecek ve ülkeyi parçalayacaktı. Biz Alman halkına herşeyi veren Führer’e ve National Socialism’e çok şey borçluyuz. Onun için silah altındaki herkesin görevi Führer’imizi ve National Socialism’imizi tam desteklemek, ona karşı olanlara acımasız davranmaktır.
Dönitz, 1944.
Bir yıl içinde, belki de bu yıl Avrupa Adolf Hitler’i, gerçekçekten tek lider olarak tanıyacaktır. Dönitz,
Nisan 1945.
Bizim hayatımız devlete aittir. Onurumuz görevimizi yapmaktır. Hiç birimizin özel hayata hakkı yoktur. Zaferi kazanmak bize bağlıdır. Biz bu amaca fanatik bir fedakarlıkla ve taş gibi sağlam bir
adanmışlıkla ulaşmalıyız. Dönitz, 1943.
Almanya’nın doğru yolu seçtiğine inanıyordum. Dönitz, 1958. Naziler iktidara geldiğinde söylediği.
Onun karakteri ve tabiatı, onu yaşına göre her zaman uygun mevkiye getirecek, değerli bir deniz subayı yaptı. Görev dışında daima popülerdi ve değerli bir arkadaşımızdi. Ekonomik zorluklar içinde bile neşesini ve mizah duygusunu kaybetmedi. Capitan Werth, Dönitz hakkındaki raporundan, 1925.
O herşeyi ile bir emperyal deniz subayı idi. Yüzde yüz vatanseverdi, kendini halkına ve Fatherland’e adamıştı. Onların hizmekarı idi. Otto Kretschmer, U-Boat kaptanı.
Dönitz Hitler’in kişiliğinden çok etkilenmişti ve ona güveni tamdı. Bununla beraber “Ben Deniz kuvvetlerinden sorumluyum “Hiç kimse bana, hatta Hitler bile ne yapacağımı söyleyemez” demişti.
Çok yetenekliydi şüphesiz. Herkesin anlayabileceği açık seçik bir liderlik özellilğine sahipti. Hans- Rudolf Rösing, U- Boat West komutanı.
Luftwaffe’nin de, deniz kuvvetlerinin yanısıra Dönitz’in komutasına devredilmesi konusunda öneriler vardı. Dönitz kötü bir aday değildi. Çok morali çökmüş olan Luftwaffe’ye o yüksek moral verebilirdi.
Bana göre başarımız için gerekli ilk koşul buydu. Goebbels, 1945.
Dönitz buz gibi soğuk bir adamdı. En yüksek mevkide biri olarak bile, düşündüğünü Hitler’e söylemekte korkaktı. Hans Lautenbach, Askeri Dooktor.
Dönitz ve Göring arasında ne kadar büyük fark var! Ikisi de teknik olarak, silahlı kuvvetler hizmetinde başarısızlıkla karşılaştılar. Göring istifa etti ve bu onun sonu oldu. Dönitz ise bunun üstesinden geldi.
Goebbels , 1945.

Cephede ne olduğunu biliyorduk. Kaybediyorduk. Niçin biz denizcilerin Berlin’e gitmesi istendiğini anlayamadık. Fakat emir Dönitz’dendi. Bizim için doğrudan ondan emir gelmesi kutsaldı. Emri yerine getirdik. Gerhard Yakob. Deniz eri.


Bu yazı 464 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans