ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

23.02.2020

FINDIK VE EZMESİ

23’üncü haftada Giresunspor’a rakip olduk.
   Çetin ceviz gibi olmasa da o artık çetin bir fındıktı.
   Sezonun birinci devresine göre, daha takım olmuşlardı. Sezonun ilk devresinin 5 haftasında 2 puan toplayan Giresunspor, ikinci devrenin 5 haftasında topladığı 7 puanla, çetin bir fındık olduğunu gösteriyordu.
      Yeşil-Beyazlılar ara transferde; savunmayı İshak Doğan ve kaleci Onurcan Piri’yle, orta sahayı da Marko Milinkovic’le takviye etmişti.
      Giresunspor’un oynadığı futbol; kabuklu ve kabuksuz, ortaya karışık fındık gibiydi.
      Savunmayı, rakibine doğru değil geriye gelerek yapıyordu. Kaleci Adriano Facchini ile defans arasındaki mesafe, çok kısaydı.
      2’inci bölgesi, baskı gördüğünde oyunu tutamıyordu. 3’üncü bölgede çok adamla kalarak, futbolunu kabul ettiriyordu. Duran toplarda ki hava hakimiyeti, bizden iyiydi. Del Valle, kilit oyuncusuydu.
       Geçen hafta Fatih Karagümrük deplasmanından 2-1'lik skorla eli boş olarak dönmüş olsa da karşılaşmayı kazanabilirdi.
       Cezası nedeniyle takımını tribünden yöneten Hakan Kutlu hoca, cezalı Muhammed Bayır ve Landel'le formsuz Rusescu'nun yerine, İshak-Milinkovic-Özgür Can Özcan, üçlüsüyle başladı. Bence Uğur Akdemir yerine de Berk, olmalıydı. Renan niye yedek kulübesindeydi?
      Yusuf Şimşek hoca da, Ümraniye karşısına çıkan kadroyla başladı. Tek fark, Rahmi yerine Otoo, vardı.
      28 puanlı iki takım, müsabakaya kontrollü başladı. Giresunspor hızlı ama panikti. Balıkesirspor ise sakin ve ne yaptığını bilen taraftı.
      Rakip, kenardan getirdiği topları Del Valle'yle buluşturup 3'üncü bölgede kalmak istedi. 45+1 dakikalık sürede de başka bir şey yapmadı. Ne temaslı futbol oynadı ne de pres yaptı.
      Balıkesirspor 4-4-2 ve 4-2-4 dizilişinde, hücumda ve savunmada çoklu kaldı. Yakın oyun ve ayağa pasla, Giresunspor'u durdu. Top kaybını azaltmak ve rakibe ani atak şansı vermemek için az adamla atak yerine, geriye oynadık ve bekledik. Ara toplarla çıktığımızda etkili olduk.
      Akıllı ve etkili futbolun karşılığını 21'inci dakikada aldık. Köşe vuruşunda, Batuhan'la golü bulduk, 0-1.
      İlk golünü atan Batuhan, taraftarla arasındaki buzları eritti sayılır. Aferin işçi!
      Gol sonrasında, önceki oyunumuza geri döndük. Giresunspor'a alan bıraktık ama top bırakmadık. Orta sahadan aldığımız topla buluşan Malle düşürülünce, kazandığımız penaltıyı 45 'inci dakikada Mrsic gole çevirdi, 0-2.
      Giresunspor ikinci yarıya 2 değişiklikle, çok iştahlı başladı ve 20'inci saniyede gole yaklaştı. Hızlı oyun, ayağa ve duvar paslarıyla üzerimize geldi. Bu etkili oyuna baskı ve doğru durarak cevap verdik.
      Anıl-Rahmi değişikliğiyle 3-5-2'ye geçen Balkes, Otoo'yu savunmada bıraktı ve 4-3-3'le rakibin etkisini, 10 dakikada kırdık.
      Sonrasında ilk yarının ayarlarına geri dönerek, golü bulduk. Fındığın hem kendisini hem de ezmesini yedik. Dakika 59, Rahmi Anıl ve skor 0-3.
      Gol sonrasında sahneye kalecimiz Atilla çıktı ve net 3 gollük pozisyona geçit vermeyerek, Giresunspor'un umutlarını kırdı.
      Kalan sürede biraz şımardık, biraz da rakibe saygı gösterdik. Yani aganigi naganigi ..., anladınız siz onu.
      Sezonun ilk yarısında da Giresunspor'u 2-0 mağlup etmiştik.
      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.
         Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

...


Bu yazı 414 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans