ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

19.09.2022

Kafama takılan sorular

Bugün sizlere, bir türlü anlam veremediğim bazı konuları aktarmak istiyorum.

BAŞKA OKUL YOK MU?

Bandırma'da, birkaç yıldır kutlanan bayramlar ve bazı etkinliklerde şiir okuyan öğrenciler nedense hep Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden çıkıyor. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan olmak üzere bu etkinlikleri düzenleme komitelerine soruyorum. Okullarımızda güzel şiir okuyan başka öğrenciler yok mu? Örneğin Bandırma'nın en eski okulu Şehit Mehmet Günenç Lisesi'nde veya başka okullarda şiir seslendirecek başka öğrenci bulamadığınızı sakın söyleyip, beni güldürmeyin.

Yoksa Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi ismiyle bir mesaj mı vermek istiyorsunuz?

Bandırma'daki diğer okullara haksızlık ettiğinizin farkında mısınız?

X         X         X

SUSMAYI BİLMEK GEREK

Politikacı eskilerinin, koltuk meraklarını ve yeniden gündeme gelme çabalarını anlayamıyorum. Çoğu donanımsız, yaşamlarında bir kitap bile okumamış, hasbelkader şansının yardımı veya babalarının mirası sonucunda politikada yer bulmuş olan bazıları,  “danışmanlık” adı altında bir yere kapak atıyorlar, bazıları ise yaşları her ne kadar 70'leri çoktan geçse de, “acaba yeniden politikaya döner miyim?” hayaliyle gündeme gelmeye çalışıyor.

Bandırma Belediye Başkanlığı görevinde iki kez bulunan, bir kez de milletvekilliği yapanlardan biri de, sağda solda, “Son seçim döneminde, Erdek belediye başkan adaylığı bana önerilmişti, kabul etmedim. Eğer etseydim, Hüseyin Sarı'nın yerine ben seçilecektim” diye konuşup duruyor.

Doğru bile olsa bugün bunları söylemenin ne gereği varsa?

Artık köşende otur ve sus be hazret! Günden güne saygınlığını kaybettiğini, çevrende kimsenin kalmadığını görmüyor musun?

İnsanlarda en sevmediğim huyların başlarında “ağız ishali” olmak geliyor. Aman dikkat!

X         X         X

BANDIRMALI SANATÇILAR

Geçtiğimiz günlerde, “Bandırma Manşet” adına Bandırma'nın yetiştirdiği değerli klarnet virtüözü, “Kirpi” lakaplı Bülent Altınbaş ile bir söyleşi yaptık. Bu söyleşiyi “Bandırma Manşet”te mutlaka izleyin derim. “Kirpi Bülent”, Bandırma'nın, sanatçılarına tam anlamıyla sahip çıkmadığını öne sürerek, “Ünlü Bandırmalı bestekâr, amcam Selahattin Altınbaş'ın mezarı bile Susurluk'ta. Bu beni üzüyor” dedi. Altınbaş, bir “Bandırma sevdalısı” olarak, her zaman Bandırma'nın sanat ve kültürüne katkı sağlamaya hazır olduğunu belirterek, “Yeter ki benden destek istesinler” dedi.

Aklıma hemen şu soru geliyor.

Bandırma'nın yetiştirdiği birçok ünlü müzisyen ve bestekâr var. Bunların başlarında da “Altınbaş” ailesi geliyor.

Bergama Belediyesi bile kendi çocuğu,  klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin ismini bir sokağa ve parka verdi.

Bandırma Belediyesi, kendi sanatçılarının, yazar ve çizerlerinin isimlerinin cadde ve sokaklarda yaşatılması konusunu daha ciddi bir şekilde gündemine almalı ve bu konuda bir komisyon oluşturmalı.

Bergama kadar bile olamıyor muyuz?


Bu yazı 309 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans