ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

22.09.2022

İlksen Kodal ve Bandırma

Bandırmalı sanatçıların başarısından ayrı bir mutluluk ve gurur duyuyorum.

Bandırmalı Türk Sanat Müziği sanatçısı ve müzik öğretmeni İlksen Kodal'ı, 18 Eylül Edincik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla, Bandırma Belediyesi'nin etkinlikleri kapsamında, Edincik'te verdiği konserde izledim. İki saati bulan konseri sırasındaki performansı ile Edinciklileri adeta büyüledi, Kodal. Türk Sanat Müziği'nin ölümsüz eserlerinin seslendirildiği konser, izleyenlerin büyük beğenisiyle karşılandı.

İlksen Kodal'ı, yıllar öncesinde, Bandırma'da, solistliğe başladığı ilk dönemlerden tanıyorum. Daha gençlik yıllarında, Bandırma'nın çeşitli etkinlikleri, kadınlar günleri ve okul-aile birliklerinin düzenlediği eğlence programlarının aranan sanatçısıydı, o yıllardaki soyadı “Çelik” ile İlksen Hanım…

Bu yazıya, İlksen Çelik'le(Kodal) o yıllarda yaptığım bir röportajın fotoğrafını da ekliyorum.

İlksen Kodal, yıllar sonra Bandırmalı hemşerileri ile geçtiğimiz haziran ayında gerçekleşen “Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali” programı içinde, bir konserde kucaklaşacaktı. Programından bir gün önce askerlerimizin şehit olması nedeniyle programı iptal edildi.

Bandırma Belediyesi, şimdi İlksen hanımı, Edincik'teki bir konserde Edinciklilerle buluşturdu. Çok başarılı geçen konserde İlksen Kodal'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. 

Bu arada benim yazdığım “Bir Sevdadır Bandırma” şiirinden bestelediği Bandırma şarkısını ilk kez Edincik'te seslendirerek hepimize büyük sürpriz yaptı. İlksen hanıma bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Tabii ki, İlksen Kodal'ın en büyük hayali ve özlemi, yıllar sonra Bandırma'da vereceği bir konserde Bandırmalılarla buluşmak…

Bandırma Belediyesi'nin, önümüzdeki dönemlerde bu özlemini gidereceğine inandığını vurguluyor.

İlksen Kodal'ı yürekten kutluyor ve başarılarının sürmesini diliyorum.







Bu yazı 282 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans