ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

24.09.2022

Yolun açık olsun Rüya

Gerek Erdek Lisesi, daha sonra Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı derslerine girdiğim öğrencilerimin başarıları ile öylesine gururlanıyorum ve mutlu oluyorum ki…Çoğu hayallerinin peşinden koşarak, çok önemli mesleklerin sahipleri oldular.

Bu öğrencilerimden biri olan, Erdekli Rüya Yürüten, geçtiğimiz günlerde “Deba Medya”nın düzenlediği “İnternational New World Awards Ödülleri” organizasyonunda, “Yılın çıkış yapan kadın sinema oyuncusu” ödülüne değer bulundu. 

Şimdi yıllar öncesine gidiyorum. 

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi'nde(KEV), Türk Dili ve Edebiyatı derslerine girmemin yanı sıra 10 yılı aşkın süredir okulun tiyatro kolunun da rehber öğretmeniydim. Erdekli Rüya Yürüten, o dönemde sahneye koyduğumuz önemli oyunlarda roller alarak başarısıyla dikkati çekerken, yeteneğini ortaya koymuş ve gelecekte oyuncu olacağını kanıtlamıştı. Çok ölümsüz eserleri sahneye koyarken, bu oyunları yalnız Bandırma'da değil, çevremizdeki bazı il ve ilçelere turneler de yaparak sahnelemiş ve büyük takdir toplamıştık. Hele hele o “Uzaklar” isimli oyun ne kadar da büyük ses getirmişti. 

Sevgili Rüya'nın, “Deba Medya”nın düzenlediği organizasyonda, “Yılın çıkış yapan kadın sinema oyuncusu” ödülünü aldıktan sonra sahnede yaptığı konuşmayı dinlerken duygulandım. Rüya, “Ben, İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdim ama aklımda hep oyunculuk vardı. Oyunculuğu çok seviyorum. Herkes mutlu olduğu işi yapsın. Bunun için çaba harcasın ve mücadele etsin.  Ben oyunculuk için birçok başka iş teklifini geri çevirdim” diyordu.

O yıllarda, öğrencilerime “Ölü Ozanlar Derneği” isimli filmi izletirdim. Film, öğrencilerine şiirle düşünmeyi ve hayallerinin peşinden koşmayı öğretmeye çalışan idealist bir edebiyat öğretmeninin, “Günü kaybetme” düşüncesiyle, öğrencilere sevdikleri işi yapmak için mücadele etmeleri mesajını veriyordu. 

Rüya'nın, hayallerinin peşinden koşarak oyunculukta adım adım başarıya gitmesi her çeşit takdirin üzerinde…

Sevgili Rüya, yolun açık olsun. Yeni başarı haberlerini bekliyorum.



Bu yazı 312 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans