ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

15.12.2022

ZEYTİN ALANLARINDA MADEN FAALİYETLERİNE (ŞİMDİLİK) İZİN VERİLMEYECEK

YazıYorum(Mete KOZDAĞ)          

  

      Dün gece yarısına doğru gelen ‘zeytin alanlarında maden faaliyetine izin verecek düzenleme torba kanun teklifinden çıkarıldı' haberi, sevindirdi.

      Sevindiren bu haber için ‘'seçim yatırımı'' diyenler çoğalınca, yazının başlığını da zeytin alanlarında maden faaliyetlerine (şimdilik) izin verilmeyecekolarak seçtim.

      2022 yılı başlarında, Resmi Gazete‘de yayınlanan maden yönetmeliğindeki değişiklikle; zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılması kararına karşı tepkiler büyürken, yönetmeliğin iptali için üst üste davalar açıldı ve Danıştay da bu duruma ‘dur' dedi.

      Torba kanun içine konularak, yeniden geçirilmeye çalışılan değişikliğe göre; madencilik faaliyetlerinin, tapuda zeytinlik olarak kayıtlı alanlar veya fiili olarak üzerinde zeytinlik bulunan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, zeytin sahasının madencilik faaliyetinin yürütülecek kısmı, taşınabilecekti.

      Türkiye Ormancılar Derneğine göre, ilgili düzenlemeyle zeytin ağaçlarının taşınması, teknik olarak mümkün değil. Dernek "ağaçların taşınması ekolojik ortamların taşınması anlamına gelmez. Ekosistemi taşıyamazsınız" açıklamasında bulunmuştu.

      Durum, şimdilik böyle.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.


Bu yazı 208 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans