ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

08.01.2023

OFSAYTIN DÜŞÜRDÜKLERİ!

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

 

      Önceki haftada oynanan Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarında verilen hakem kararları, Türkiye'nin gündemine oturunca Türkiye Futbol Federasyonu da bu karşılaşmaların ‘VAR' kayıtlarını kamuoyuna açıkladı.

      Açıklama sonrasında maçların görevli hakemleri de ‘ofsaytın düşürdükleri!' olarak, tarihe geçtiler.

      TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi "Sadece bir defaya mahsustu kayıtların açıklanması. Bu iki maçta siyah ile beyaz kadar açık hata vardı. 100 kişinin izleyip 100'ünün de üzerinde mutabık kaldığı hatalardı bunlar. 7 yaşındaki çocuğa bile sorsanız, onun bile göreceği türden hatalardandı. Ama diğer kararlardaki hatalar daha farklı." ifadelerini kullandı.

      "Bu maçı özel kılan bu hatalar mıydı?" sorusuna Büyükekşi, "Hayır sadece bu değil. İnsanların kafasında başka soru işaretleri oluştu. Bu soru işaretlerini de yayınlayarak gidermiş olduk. Hiçbir şey yok işte, gayet samimi konuşmalar, bir karar vermeye çalışıyorlar. Her şey doğal. Ama hata var o ayrı." şeklinde yanıtladı.

      "Tamam her maç sonrası açıklanmayacak. Ama diyelim ki, tıpkı Sivas-G.Saray maçına benzer bir maç oldu. O zaman yine yayınlayacak mısınız?" sorusuna ise Büyükekşi, "Aynı konsensüs sağlanırsa... Ama bu aynı zamanda FIFA ve UEFA'ya da bağlı." cevabını verdi.

      VAR kayıtlarının bundan sonra yayınlanmayacağını söyleyen TFF Başkanı, "Biliyorsunuz, Hollanda ve İngiltere'de yayınlandı. Ama bir daha yayınlanmadı. Çocuk oyuncağı değil bu." dedi.

      VAR kayıtlarını yayınlarken FIFA ve UEFA'dan izin almadıklarının altını çizen Mehmet Büyükekşi, "Ama bakın bu kültürün artık değişmesi lazım. Her maçtan sonra hakem konuşmayı bırakmalıyız. Bakın Fenerbahçe maçından sonra Nuri Şahin çok doğru bir hareket yaptı. Hakemin üzerine yürümek isteyen oyuncularının önüne geçti. Kulüpler; hakemler kadar, futbolcularının ve teknik adamlarının da hatalarına baksınlar. Biz herkese eşit davranıyoruz. Hiç merak etmesinler." şeklinde konuştu.

      Açıklamalara bakıldığında; Federasyonun, ‘ofsaytın düşürdükleri!' arasına girmek istemediğini anlıyoruz.

      Son olarak, futbol kuralları zaman zaman güncelleniyor ve bu güncellemeler arasına ‘altı pas bölgesinde, ofsayt uygulanmayacak' değişikliği de gelecektir.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.


Bu yazı 325 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans