ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

08.02.2023

Bandırma sevdalısı Halit Sezgin

Halit Sezgin'i kaybetmenin benim için anlatılmaz üzüntüsünü yaşıyorum.

Beyefendi, kimseyi kırmamaya özen gösteren gerçek dost ve tam bir “Bandırma sevdalısı”ydı, Halit Bey…

Yıllardır yaptığı zahire ticareti işini de çok severdi.

Hiç unutmuyorum, bir gün sohbetimizde,  “Yıllardır bu işi yapıyorum. Ama her sabah işime aynı zevk ve heyecanla gidiyorum” demişti.

Kolay değil, 16,5 yıl, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. Meclis başkanı İsmail Tunçbilek, Muzaffer Zengin, Ahmet Turan ve şimdiki Borsa Başkanı Can Ata Tan başta olmak üzere çok uyumlu ve birbirine bağlı bir yönetim kurulu ve meclis grubu vardı. Elbette ki kendine özgü bir siyasi görüşü vardı ama bunu hiçbir zaman Borsaya yansıtmadı. Ülke ve Bandırma'nın çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttu. Sanıyorum Bandırma ilk kez onun ağzından  “Bandırma partisi olmalıyız” sözünü duydu. 

Yıllardır tanıdığım Halit Sezgin'in, tabii ki kırıldığı olaylar olurdu ama bunu genellikle dışarı vurmaz, içine atardı. 

Halit Sezgin'le ilişkimiz hiçbir zaman gazeteci-borsa başkanı konumunda olmadı. Yeri geldiğinde onunla çok dost söyleşilerimiz de gerçekleşti. Birçok konuda karşılıklı düşünce alışverişinde olduk. Bu özel sohbetler sırasında bana bir gün olsun, “Ağabey, bunları yazma” demedi, çünkü beni iyi tanıyor ve güveniyordu. Bu konuları ve bana özel değerlendirmeleri gazetecilikten ayıracağımı çok iyi biliyordu. Halit Bey'le bu özel ve güzel söyleşilerimizi hiç unutmayacağım. 

Halit Sezgin, Borsa personeli ile de ağabey-kardeş ilişkileri içindeydi. Başarısının sırrı, Borsa çalışanları içinde, “aile ortamı” içinde olmasıydı. Borsa personeli de başta Genel Sekreter Ertunç İşbay ve yardımcısı Aybike Özbay olmak üzere kendisine büyük destek verdi.

Sezgin'in, Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığındaki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde(TOBB) bir ağırlığı vardı. Hisarcıklıoğlu'nun güvenini kazanan Sezgin, “Lisanslı Depoculuk Tazmin Fonu” ve “BALO Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu” üyesiydi. Yine, Bandırma Ticaret Borsası'nın ortağı olduğu “Çelebi Bandırma Limanı” yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütüyordu.

1960 doğumlu, evli ve iki kız babası Sezgin'in 16,5 yıllık döneminde Borsa, kendisini sürekli yenileme çabası içinde oldu. Elektronik satış salonu, laboratuvarlar, çiftçiyi bilinçlendirmek için yapılan çeşitli seminerler, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı gibi yeni adımlar hep Sezgin'in döneminde gerçekleşti. Bandırma Ticaret Borsası, Sezgin döneminde, işlem hacmi açısından Türkiye'nin ilk beş borsası arasında yer aldı.

Sezgin, uzun süredir mücadele ettiği hastalığı yenmeyi başaramadı, ne yazık ki.

Bir “Bandırma sevdalısı”, iyi insan Halit Sezgin'i sonsuzluğa uğurladık.

Onu çok özleyeceğiz.


Bu yazı 300 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans