ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

24.04.2023

BAYRAM GÜNLERİNDE OLANLAR

YazıYorum (Mete Kozdağ)       

   

 

      Bayram günleri bitti ve hayat devam ediyor.

      Tatil ve bayram günlerinde yaşanan bazı olaylara az da olsa uzak kalırız ve sonrası ilk günde de ‘bayramda oldu, bayramda olmuş, bayramda neler olmuş' ve benzer söylemlerle gerçek hayata döneriz.

      Bayram günlerinde olanlar olmuş ...,

Japonya'nın Kansai Bölgesi'nin Kobe kentini 1995'te vuran 7.2 büyüklüğündeki depremi yaşayan bilim insanları Türkiye'ye geldi. Kahramanmaraş ve Hatay'da yıkılan binalarda incelemeler yapan heyet, “Bu kadar yıkıcı olmasının sebebi yapısal sorunlar” dedi.

- Müsilaj, yeniden başladı.

- Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, Spor Müşavirliğine atandı.

- Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olduğu şu dönemde Samsun'dan gelen bir görüntü tepki çekti. Bafra'da üreticinin elinde kalan tonlarca pırasa boş araziye atıldı.

- Dr. Ramazan Demirtaş, 40'tan fazla depremin ardından Muğla'da bir deprem fırtınası yaşandığını söyledi.

- Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde Adıyaman'da yıkılan İsias Otel'de çoğu öğrenci 35 kişilik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen sporcu kafilesinin hayatını kaybetmesine ilişkin açılan dava ile ilgili KKTC Başsavcılığı adli sürecin takibi için savcı görevlendirdi.

- Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'de devam eden 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, kadınlarda günü 3 madalya ile tamamladı.

- Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Sudan'daki şiddetin milyonlarca kişiyi açlığa itebileceği uyarısında bulundu.

- Türkiye Grekoromen A Milli Takımı, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de devam eden 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 2'nci gününde Rıza Kayaalp ve Adem Burak Uzun ile altın, Ali Cengiz ile gümüş, Yunus Emre Başar ile bronz olmak üzere toplam 4 madalya kazandı.

- NATO Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Kilitli Kalkan-2023 (Locked Shields-2023) Tatbikatı, 17-21 Nisan 2023 tarihleri arasında başarıyla icra edildi.

- Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden viyadük ayakların yanında bulunan yamaçta heyelan meydana geldi.

- Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği Alman diplomatların sınır dışı edilmesine ve diplomat sayısının önemli ölçüde sınırlanmasına karar verildiğini bildirdi.

- Letonya Savunma Bakanı Inara Murniece ellerindeki tüm Stinger hava savunma füze sistemlerini Ukrayna'ya vereceklerini duyurdu.

- Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF 1. Lig'de şampiyon olan Samsunspor'u tebrik edip gelecek sezon Süper Lig'de başarı diledi.

- Bursa'da bulunan lunaparkta salıncakların karışması sonucu yaşanan feci kazada 17 kişi yaralandı.

- Maltepe Belediyesi çocuk etkinliğinde korkutan olay: Bıçaklı saldırgan bir anda sahneye çıktı Maltepe'de 23 Nisan etkinliklerinde bir kişi elinde bıçakla sahneye çıktı. Saldırgan, polis ve zabıta marifetiyle etkisiz hale getirildi.

- ABD Dışişleri Bakanlığı, "ABD, Azerbaycan'ın Laçın Koridoru'nda bir kontrol noktası kurmasının barış sürecine güven tesis etme çabalarını baltalamasından derin endişe duymaktadır" dedi.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.     

 
 
 

Bu yazı 215 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans