ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

25.04.2023

Yakıştı mı Öztaylan?

Siyasetin babadan çocuğa geçmesine karşıyım. Hangi partide olursa olsun! Çünkü siyaset, bir meslek değildir. Halka hizmet aracıdır. Siyaset yapan kişilerin, bu görevi, bu işi, sanki bir meslekmiş gibi oğullarına, kızlarına bırakmalarını kesinlikle yanlış buluyorum.

Balıkesir'de de bunun son örneği, M. Cemal Öztaylan'ın oğlu Ali Taylan Öztaylan'ın, 14 Mayıs seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Milletvekilliği listesinde, dördüncü sıradan aday gösterilmesi…Sanki Öztaylan ailesinin genlerinde politikacı olmak var! Onlardan başka bu görevi yapacak başka kişi yok!

Gelelim, üç dönem Balıkesir Milletvekilliği ve 3,5 yıl da Bandırma Belediye Başkanlığı görevinde bulunan M. Cemal Öztaylan'a…

Kişisel görüşüm, Öztaylan'ın, gerek milletvekilliği, gerekse Bandırma Belediye Başkanlığı görevinde başarısız olduğudur. Öztaylan'ın, üstelik iktidar milletvekilliği döneminde, TBMM kürsüsüne çıkarak, Türkiye'nin ve Güney Marmara'nın sorunlarını, çarpıcı bir şekilde dile getirdiği konuşmasını anımsayan var mı? Yok, böyle bir konuşma…Bandırma'nın, hak ettiği il olma konusunda bir çalışması var mı? Yok, tabii ki…Bandırma'ya getirdiği ciddi bir yatırım, kazandırdığı eser var mı? Nerede?

Öztaylan'ın, 3,5 yıllık Bandırma Belediye Başkanlığı döneminde de ciddiye alınacak hangi icraatı var ki? Bence yok!

Haa, hakkını yemeyelim, Bandırma sahiline, sanki çok gerekliymiş gibi, Bandırmalının 500 bin lirasını harcayarak yaptırdığı “Aşk Köprüsü” var! Sahilde, vatandaşların zaten denizin kıyısında yürüdüğü bir bölgede köprü! Bandırmalının sokağa atılan 500 bin lirası…Bu köprü, şimdi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında ve sık sık bakım görüyor!

Buna karşılık, Öztaylan'ın, çok sayıda olumsuz açıklamaları ve olayları var, yıllardır yaygın ve yerel medyaya yansıyan…Bunları burada anlatmaya gerek yok. İnternete girerseniz bol bol görürsünüz.

BASIN TOPLANTILARINA KATILMADIM

Öztaylan'ın, milletvekilliği ve belediye başkanlığının ilk dönemlerinde düzenlediği basın toplantılarını önceleri izliyordum. Ama baktım ki, bu basın toplantılarında Öztaylan, söylediklerini sanki notermişiz gibi biz gazetecilere, “Öyle değil mi Engin, öyle değil mi Erdem ağabey, öyle değil mi Önder?” diye onaylatmaya kalkıyor, bu toplantılara katılmayı hemen kestim. Bu toplantılara gitmeme kararımı ve gerekçesini de köşe yazılarımda okurlarıma duyurdum.

YİNE OLAY!

Şimdi gelelim, Cemal Öztaylan'ın son olayına…

“Bandırma Manşet”te okumuşsunuzdur. Yaygın ve yerel medyada yer alan haberlere göre Öztaylan, Balıkesir Altıeylül Belediyesi'nin verdiği iftarda, belediyenin bir personelini yumruklamış! Darp etmenin, şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz!

  1. Cemal Öztaylan, dört yıldan beri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın başdanışmanlığını yürütüyor. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun'a, doğum yeri Bandırma'ya en küçük bir katkı sağladı mı? Yılmaz'a, başdanışmanlık yaparken, bu iş için para almadığını söylüyor! Onu bilemem. Ancak ücret alsın veya almasın, öncelikle Yücel Yılmaz'ın, Öztaylan'a hangi konularda danıştığını gerçekten merak ediyorum. Bir diğer merakım da şu: Yücel Yılmaz, AKP'li Altıeylül Belediyesi'nin bir personelinin yumruklanmasına, darp edilmesine, kendisinin partisinden bir belediyenin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ne diyecek acaba? 

Tabii ki, AKP Genel Merkezi'nin, bu şiddete karşı ne yapacağı da ayrı bir merak konusu…


Bu yazı 293 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans