ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.06.2023

TGC’liyim, mutluyum

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) artık 77 yaşında. 

Kutluyor, daha nice başarılı yıllar diliyorum.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne, 1999 yılında üye olmuştum. Rozetimi ise cemiyetimizin, Orhan Ayhan'ın sunuculuğundaki töreninde, cemiyette uzun yıllar başkanlık görevini yürüten, anne tarafından Bandırmalı Nail Güreli takmıştı. Rahmetli Nail ağabeyin, üzerimdeki hakkı büyüktür. Ne zaman Bandırma ve yöresinde, Balıkesir ili sınırları içindeki bir etkinliğe konuşmacı veya konuk olarak davet etsem hiçbir karşılık beklemeksizin koşa koşa gelmişti. Kendisiyle çok özel bir dostluğumuz bulunuyordu. Işıklar içinde uyusun.

TGC çatısı altında, Anadolu'nun çeşitli kentlerinde düzenlenen çok sayıdaki medya eğitim seminerlerine konuşmacı veya moderatör olarak katıldım. Bu etkinliklerde çok önemli dostluklar edindim.

Yıllardan beri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Balıkesir temsilciliği görevini yürütüyorum.

Halen cemiyetimizin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Turgay Olcayto ile ağabey-kardeş ilişkisine dayanan çok güzel bir dostluğumuz var. Ona da şükran borçluyum. O da ne zaman bir etkinliğe konuşmacı veya konuk olarak davet etsem, hiçbir zaman “hayır” demedi.

Eski başkanlardan, rahmetli Orhan Erinç ile de çok iyi bir dostluğumuz vardı. Çok deneyimli, bilgili ve sakin bir meslek büyüğüydü.

Turgay Olcayto'nun, yıllardır içinde bulunduğumuz siyasi ortamda cemiyete zarar gelmemesi için olağanüstü bir çaba harcarken, mesleğin saygınlığını korumak ve gazetecilerin haklarını savunmak için nasıl duyarlı davrandığını da çok iyi biliyorum. Turgay ağabeyin, bu konulardaki duyarlılığı her çeşit takdirin üzerindedir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yayın organı olan “BİZİM GAZETE”de yıllarca köşe yazılarım, haberlerim, söyleşi ve röportajlarım yayınlandı. “Bizim Gazete”nin ilk sayısı 10 Haziran 1995'te yayınlanmıştı, 9 Haziran 2018'de ise yayınına son verdi. Gerçekten öncelikle gazetecilik mesleğiyle ilgili haberlere yer veren bir önemli bir yayın organıydı. Bu çatı altında, gazeteci İskender Özsoy ile de güzel dostluğumuzu halen sürdürüyoruz.

Kısacası Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin benim için yeri çok özeldir.

İyi ki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti var. İyi ki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olmuşum. 


Bu yazı 250 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans