ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.06.2023

Yeni hizmet binası gereksiz

Bandırma Ticaret Odası'nın, 600 Evler Mahallesi'nde yeni hizmet binası yapmak için belediyeden bir yerin kendilerine devredilmesi isteği, Bandırma Belediyesi'nin son haziran ayı toplantısında ilgili komisyonlara gönderildi. Bu komisyonların vereceği rapor, daha sonra yeniden meclise gelecek ve karara bağlanacak.

Gazeteci arkadaşım Erdem Özcan, geçtiğimiz günlerde konuyu doğru bir şekilde kaleme aldı ve özetle “Ticaret Odası'nın yeni bir hizmet binasına ihtiyacı yok” dedi. Sevgili Erdem Özcan'a katılıyorum.

Bence de Ticaret Odası'nı yeni bir hizmet binasına ihtiyacı yok. Çünkü halen mevcut hizmet binası yeterli ve Oda başkanı Âdem Yılmaz'ın öne sürdüğü gibi “marka değerini yitirmiş” değil. Üstelik birçok bölümü de boş. 

Yine Mehmet Kılkışlı'nın başkanlık döneminde, “Sevgi Yolu” üzerinde, “Güneşi çalan” ve 11 katlı olarak yapılan bir başka bina daha var ki, onun da büyük bölümü halen dolmadı. 

Şimdi bu yeni hizmet binası isteği de ne?

Bandırma Ticaret Odası'nın önemli görevlerinin başında, Bandırma'nın ihtiyaçları ile ilgili yeni yatırımlar yapmak gelir. Örneğin bu kentin önemli ihtiyaçları arasında yüksek öğrenim öğrencileri için yeni yurt binaları geliyor. Neden bu konuda destek verilmez?

Odanın, genç girişimcilerin önünü açmak için onlara destek vermesi gerekmez mi? Osman Kocaman'ın başkanlığı döneminde, halen mevcut hizmet binasının bir katı, genç girişimcilere ayrılmıştı. Genç girişimciler, işlerini geliştirene kadar bu katta kendilerine verilen büroları ücretsiz kullanıyorlardı. Ne yazık ki, daha sonra başkan olan Mehmet Kılkışlı, bu uygulamaya da hemen son verdi.

Şimdi Bandırma Ticaret Odası, en az 100 milyon liraya mal olacağını belirttiği yeni bir hizmet binası yapmak istiyor. Bu kadar parası var mı? Olduğunu sanmıyorum. Öyleyse bu parayı nasıl ve nereden bulacak? En önemlisi, bu isteğini 3 bin dolayındaki üyesine sordu mu? Bu konuda üyeleri arasında bir anket yaptı mı? Hiç sanmıyorum.

Bandırma Ticaret Odası, bıraksın bu boş ve gereksiz hayalleri de yüzünü Bandırma'nın gerçek sorunlarına dönsün.


Bu yazı 209 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans