ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

20.06.2023

Bandırma’da il heyecanı

Bandırma'nın il olmasıyla ilgili ikinci danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Kamu yararına hizmet veren sivil toplum kuruluşlarından Bandırma Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda yıllardır özlenen ve hak edilen il olma unvanına bu kez çok yaklaşıldığı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, yeni 19 ilçeyle yapılması planlanan 100 il arasında Bandırma'nın da yer alacağına inanç vurgulandı. Heyecanlı ve duygu yüklü bir toplantıydı.

Toplantıda çok yararlı düşünce ve önerilerin yanı sıra yadırgadığım bazı eleştiriler de vardı. Bazı kişiler hâlâ, bence çok gereksiz bir şekilde, yıllardır ortaya koyulduğu gibi Bandırma'nın neden il olamadığını uzun uzun sorgulamaya kalktı. Bu arada bazı kişiler de Bandırma'nın, olası il durumunda, ilde hizmet verecek daire binalarına sahip olmadığını sorgulamaya yöneldiler. Sanki il olmak isteyen diğer ilçeler tam anlamıyla hazırmış gibi! Bu arada bir gazeteci arkadaş da ne gereği varsa, konudan ilgisiz şekilde, yıllardır bu mesleğe hizmet veren büyüklerine “laf sokmaya” çalıştı. Ne yapalım, karakter sorunu! Kişi kendisine yakışanı yapar!

Oysa artık Bandırma'nın şimdiye dek neden il olamadığını sorgulamanın anlamı yok. Mevlana'nın dediği gibi, “Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım” 

Artık bugüne bakmalıyız. Elimizden geleni yaparak, yeni iller trenine binmeyi gerçekleştirmeliyiz. Hâlâ eskiye takılıp kalarak, “Geçmişte şöyle yapılsaydı, il olurduk” diye konuşup durmanın, hayıflanmanın bugün içinde bulunduğumuz duruma yararı yok.

Elbette ki, özellikle Bandırmalı bir gazeteci olarak Bandırma'nın hak ettiği il unvanına kavuşması bana mutluluk verir ve yıllardır olduğu gibi sonuna dek elimden geldiğince destekleyeceğim.

Ancak konu çok açık bir şekilde altını çizmek gerekir ki, “siyasi”dir. Bu nedenle de Bandırma'nın il olmasını sağlayacak kişiler ise özellikle “Cumhur ittifakı”nda yer alan siyasetçilerdir. Bu noktada, bence en büyük sorumluluk da AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan'a düşüyor. Toplantıda, Doğan'ın konuşması bana çok umut verdi. Doğan, “Bu konuyu çok yakından ve büyük bir sorumluluk duygusu içinde takip ediyoruz. Burada, bazı noktaları açıklamayı doğru bulmuyorum. Çok iyi bir yoldayız” derken, Bandırma'nın il olmaya çok yakın bulunduğunu çok açık bir şekilde hissettirdi. Doğan'a gerçekten güveniyorum. Bu arada, Âdem Yılmaz'ın başkanlığındaki Bandırma Ticaret Odası'nın da il olma konusundaki takipçiliği de takdire değer.

Yürekten inanıyorum ki, Bandırma il olacak!


Bu yazı 203 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans