ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

27.06.2023

Çok mutluyum, çok!

Yıllardır yazıyordum, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, “Savarona” yatıyla yaşamının son ziyaretini yaptığı Erdek'te, bu tarihi günde törenle  anmalıyız, bu ziyareti kutlamalıyız diye…

Hüseyin Sarı'nın belediye başkanlığı döneminde de bu tören için meclis kararı alınması konusundaki yazılı başvurum, nedense meclis gündemine getirilmedi, Burhan Karışık döneminde de…

Anlamakta zorluk çekiyorum. Bu belediye başkanları, kendilerinin başlatması durumunda onur ve gurur duyacakları bu anma-kutlamaya neden ilgisiz kalırlar?

Sonunda, “iş başa düştü” diyerek, Hale Tuna'nın başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanlığı, Berrin Atasoy'un başkanlığındaki Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şubesi ve Güney Marmara Platformlarını temsilen Salih Yaldız'ın kararlı organizasyonuyla 24 Haziran 2023 Cumartesi günü, Erdek'te bu anma-kutlamayı ilk kez gerçekleştirerek, tarihe bir imza attık. Sunuculuğunu üstlendiğim çok coşkulu ve duygulu geçen törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun'un yanı sıra siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Erdekliler ve ilçede tatil için konuk bulunan kalabalık bir topluluk, marşlarla, içten gelen bir sevgiyle Ata'yı andı. Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, törendeki konuşmasında, bundan sonra her yıl bu törenin Erdek Belediyesi tarafından düzenlenmesi için belediye meclis kararı alacaklarını açıkladı. Güzel!

Zaten başka bir seçenek de olmamalı. Erdek, artık bu töreni her yıl yapmak ve gelenekselleştirmek zorunda. Aynı Bandırma gibi…

Mutluyum, hem de çok! 

Atatürk'ümüzün Erdek'i ziyaretiyle ilgili ilk törenin gerçekleştirilmesinde payım olmasının mutluluğu anlatılmaz, yaşanır.

Bu törenin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna'yı, ADD Erdek Şube Başkanı Berrin Atasoy'u ve Güney Marmara Kültür Platformları temsilcisi Salih Yaldız'ı yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Atatürk, ülkemizin en zor dönemlerinde bile ona yol gösteren ve ülkemiz var oldukça sürecek bir ışıktır.

Ne mutlu ki, dünyanın en büyük devlet adamları arasında yer alan, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sahip olmuşuz. Ne mutlu ki, tüm ulus olarak onu her zaman kalbimizde yaşatıyoruz ve hep yaşatacağız.


Bu yazı 194 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans