ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

08.07.2023

Kulağımıza gelenler hoş değil!

Bildiğiniz gibi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ortaya attığı “Cumhuriyetin 100. yılında 100 il” projesi bir anda gündeme geldi. 

Balıkesir ilinde il olmak isteyen iki ilçe var. Bandırma ve Edremit.

Elbette ki Bandırma, Edremit'ten çok daha fazla il olmayı hak ediyor. Edremit'in, emekliler ağırlıklı olması nedeniyle sadece nüfusu Bandırma'dan fazla. Yoksa diğer kriterlerde Bandırma, Edremit'in çok önünde.

Ancak ilçelerin il yapılması konusu kesinlikle SİYASİ BİR KARAR olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde, Âdem Yılmaz'ın başkanlığındaki Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin katılımıyla bu konuda neler yapılabileceği hakkında önerilerin alınması amacıyla çok iyi niyetli bir “danışma” toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, birkaç yerinde önerinin dışında, bu aşamada anlamsız ve geçmişi sorgulayan sözlerin yanı sıra ciddiye alınmayacak, hatta komik öneriler de oldu.

Bu toplantının ardından, konuyla ilgili ciddi hiçbir adım atılmadığını veya atılan adımların yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Kulağımıza geldiğine göre Edremit, il olma konusunda çok ciddi bir lobi çalışması da yapıyor. Siyasi açıdan büyük çaba harcıyorlar.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin de il olma konusunda bir tercih yapacaksa elbette ki Edremit'i destekleyeceğini tahmin etmek zor değil. Çünkü Balıkesir, kendisine gelen verginin neredeyse yarısını ödeyen Bandırma'yı kaybetmek istemez. Tabii, bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın baş danışmanı, Bandırmalı eski milletvekili M. Cemal Öztaylan'ın da ne yapacağını merakla bekliyoruz. (Yücel Bey'in, Öztaylan'a hangi konularda danıştığını herkes gibi ben de merak ediyorum) Bu arada Öztaylan'ın oğlu, çiçeği burnunda Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan'ın nasıl bir etkisi olacağı da ayrı bir merak konusu.

Sözün kısası şudur:

BANDIRMA'NIN İL OLMASI KONUSU SİYASİ BİR KARARDIR. BANDIRMA, BU KONUDA LOBİ OLUŞTURMADA YETERLİ ADIM ATAMAMAKTADIR. BU KEZ DE İL OLMA TRENİNİ KAÇIRIR VE BUNU EDREMİT'E KAPTIRIRSAK, BİR DAHA İL OLMAYI RÜYAMIZDA BİLE GÖREMEYİZ!


Bu yazı 173 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans