ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

18.07.2023

ORKİMDER ne yapacak?

İdealist insanları ve idealist çalışmaları önemsiyorum.

12 Temmuz 2023 Çarşamba günü, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde, ülkemizin dev kimya sanayi şirketleri arasında ilk sıralarda yer alan MKS DevO şirketinin düzenlediği Organik Kimyacılar Derneği'nin(ORKİMDER) yıl sonu kapanış etkinliği programını izledim.

Saat 10.00'da başlayan etkinlik, akşam 22.00 dolaylarına dek sürdü. Hiç sıkılmadan izlediğim bu etkinliğin haberini, başta “Bandırma Manşet” olmak üzere çeşitli medya kuruluşlarında yayınladım.

Şimdi sıra, bu etkinliğin yorumunu ve eleştirisini yapmaya geldi. Tabii ki “eleştiri” sözcüğünü olumsuz olarak düşünmemek gerekir. Çünkü eleştiri sözcüğünün anlamında, “yapıcı”lık da bulunur. 

“ORKİMDER”, geçen yıl, yönetim kurulu başkanlığını MKS DevO'nun da yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunan M. Korgün Şengün'ün önderliğinde ve sponsorluğunda yaşama geçirilen bir dernek. Ülkemizin çeşitli kentlerindeki üniversitelerin kimya bölümü öğrencilerine burs veriyor. Şu anda 45 öğrenciye burs veriliyor.

Gün boyu süren eğitimlerde bu öğrencilere sağlık ve iş güvenliği eğitimi verildiği gibi onların mentorlarıyla görüşmeleri sağlandı. Konuşma yapan iş insanları, mesleki bilgi ve deneyimlerini onlara aktardı. MKS DevO'nun fabrikası gezildi, ARGE merkezi tanıtıldı. Bu arada, 36 yıldır sektörün içinde bulunan Kimya Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Derya Erçıkan da bilgi ve deneyimlerini aktaran çok çarpıcı bir konuşma yaptı. 

Toplantıda, ben de öğrencilere “Hayallerin peşinde başarıya koşmak” konulu bir sunum yapma olanağını buldum.

Etkinlikte beni en çok etkileyen bölüm ise üç gün süreyle konuk edilen, 32 dolayındaki gözleri pırıl pırıl bursiyer kimya bölümü öğrencilerine teker teker, kimya ile ilgili çeşitli konularda konuşma ve kendilerini ifade hakkının verilmesiydi. ORKİMDER Başkanı M. Korgün Şengün, bu konuşmaların hiçbirini kaçırmayarak, dikkatle izleyip, değerlendirmelerde bulunarak, onları motive etti.

Peki, ORKİMDER'in kurulma amacı ne?

Bunu da hem ORKİMDER hem de MKS DevO'nun yönetim kurulu başkanlığını yürüten M. Korgün Şengün'ün cümleleriyle aktaralım:

“Bu derneğin başkanlığını çok önemsiyorum. ORKİMDER, sıradan bir dernek değil. Derneğimizin amacı, sektörümüze kimya sanayi kültürünü almış, belli bir elemeden geçmiş, sektöre gelecekte yön verecek bir jenerasyon yetiştirmektir. Biz bu sektörde bu duruma gelirken çok sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kaldık. Ayaklarımıza çok taşlar takıldı. Sektörün geleceğine yön verecek bu kardeşlerimizin ayaklarına taşların takılmasını istemiyoruz ve onların önünü açmayı amaçlıyoruz. ORKİMDER'i kurmak en büyük hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şu anda bu derneğin 45 dolayında üyesi genç kardeşimiz var. Acaba gelecek yıl bu sayıyı 70 yapabilir miyiz? Daha sonraki yıllarda acaba ‘ORKİMDER Mezunları” diye bir dernek kurabilir miyiz? Yani hedeflerimiz hiç bitmeyecek. Kısacası ORKİMDER, geleceğin büyük kimya sanayisine ilk adımdır ve kimya sektörümüzün mikro kurtuluş modelidir. Geleceğin başarılı kimya insanlarının yetişmesinin ilk adımıdır. ORKİMDER için o seçtiğimiz bu genç kardeşlerimiz, sektörün ilk tohumlarıdır ve geleceğidir. ORKİMDER ailesinin her geçen gün büyüyeceğine, bu derneğin ilk üyelerinin, gelecekteki yeni üyelere ağabeylik, ablalık yapacağına inanıyorum.”

MKS DevO'nun 20. kuruluş yıldönümündeydi, ORKİMDER'in yıl sonu etkinliği. Kimya sektörünün güçlü temsilcisi MKS DevO Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Bey'in asistanı Sevinç Çetinkaya'nın da hakkını teslim etmek gerekir, bu arada. Sevinç Hanım, gün boyu süren toplantıyı hatasız bir organizasyonla sonlandırarak kutlanmayı hak etti.

Tabii ki, özellikle de Korgün Şengün'ü, ORKİMDER'i yaşama geçirmesi dolayısıyla kutluyor, bu idealist çizgisinin tüm sektörlere örnek olmasını diliyorum.





Bu yazı 214 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans