ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

27.07.2023

Muhtar Murat Özgenç

Muhtarlık seçimleri de yaklaşıyor. Yerel seçimlerle birlikte muhtarlık seçimleri de yapılacak. Yine öncelikle maaşı düşünülerek, çok sayıda muhtar adayı ortaya çıkacak. Birçok muhtar ise yerlerini korumaya çalışacak.

Muhtarlar, demokrasinin temel taşı, demokrasi zincirinin ilk halkasıdır. 

Muhtarların, mutlaka halkla bütünleşmeleri ve onlara dokunmayı başarmaları gerekir.

Geçtiğimiz günlerde, Bandırma'ya bağlı Kuş Cenneti kırsal mahallesinde, muhtar Murat Özgenç'in organizesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle gerçekleşen “1. Satranç Turnuvası” ve “2. Geleneksel Futbol Turnuvası”nın gruplar için kura çekim etkinliğini izledim. Güzel bir program oldu. Satranç turnuvası için Bandırma'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda  öğrenci gelerek yarışmaya katıldı. Yarışmaya gelen öğrencilerin ailelerine de mahallenin yeşil alanında piknik yapma olanağı sağlandı. Hem bu etkinlikler hem de güzel dilimizi başarıyla kullanması dolayısıyla muhtar Özgenç'i kutluyorum.

ÖZGENÇ KİMDİR

Özgenç hakkında kısa bir araştırma yaptım. Bu araştırmayı sizlerle paylaşmak isterim.

Özgenç, 14 Eylül 1974'te, o zamanki ismi “Eski Sığırcı” olan Kuş Cenneti köyünde, çiftçi bir ailenin ikinci erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Bandırma'da okudu. 1996 yılından itibaren bölgemizdeki “Toru Un” fabrikasında “Kalite Güvence Müdürü” olarak görev yapıyor. 

Evli, bir erkek, bir kız babası olan Özgenç, 2019 yılı Mahalli İdareler Seçimi'nde bir “sosyal sorumluluk projesi” olarak gördüğü proje doğrultusunda maaşının tamamını kuracakları köy derneğine bağışlamak koşuluyla, doğduğu ve doyduğu topraklara vefa borcunu ödemek için aidiyet duygusunu öne çıkartarak, gelecek kuşaklara “rol model” olabilmek amacıyla muhtar adayı olup, seçimi kazandı.

Kurdukları “Kuş Cenneti Birlik ve Dayanışma Derneği” bütçesini, muhtarlık maaşını da ekleyerek, çeşitli gelir kaynakları ile büyüttü. Şeffaf bir anlayışla derneğin gelir ve giderlerini vatandaşlara her yıl açıklıyor.

Mahallenin futbol sahasının, köy tuvaletlerinin, caminin, düğün salonunun, derneğin ve futbol kulübünün ihtiyaçları da bu bütçeden karşılanıyor. Bunların dışında “imece” usulü ile işletilen köy tarlalarından elde edilen gelirlerle de köyün(mahallenin) diğer eksikleri tamamlanıyor. 

Özgenç, çocuklar, kadınlar ve gençlere hizmetin öncelikleri olduğunun özellikle altını çizerek, “Her şeyi devletten ya da belediyelerinden bekleme anlayışı içinde olmadık. Birlik-beraberlik, adalet ve samimiyet kırmızı çizgimizdir” diyor.

MUHTARLAR MASA BAŞINDA KALMAMALI

Muhtarlık, önemli bir hizmet alanıdır. Masa başında muhtar olmaz. Muhtarlar, üretken olmak, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere olanakları ölçüsünde destek vermek zorundadır.

Muhtarlık, “salla başını, al maaşını” makamı değil, halka içtenlikle dokunma yeridir.

Bu konuda çaba harcayan Kuş Cenneti Mahallesi Muhtarı Murat Özgenç'i kutluyor, diğer muhtarlara da “rol model” olmasını diliyorum.


Bu yazı 210 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans