ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.08.2023

Siyasiler eleştiriye tahammüllü olmalı

Siyasiler ve belediye başkanları başta olmak üzere herkes eleştiriye açık olmak zorundadır. 

Tabii ki, kimseye hakaret etmeyen, küçük düşürme, karalama amacı içermeyen “yapıcı eleştiri”lerden söz ediyorum. Herkes eleştirilebilir. Buna gazeteciliğin temel ilkesi olan eleştiri hakkını kullanan gazeteciler de dahildir.

Özellikle siyasetçiler, eleştiriye tahammüllü olmalıdır. Eleştiriye kızmak yerine onlardan yararlanmalıdırlar.

Bunları neden anımsatma gereği duyduğuma gelince.

Erdek'in “Çuğra” bölgesinde, yaklaşık 1,5 yıldan beri Arlina turistik otelini işleten, Erdek'e çok sayıda ünlü sanatçıyı konser için getiren Kayra Başaran, geçtiğimiz günlerde “Bandırma Manşet”e görüntülü olarak açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaları sırasında, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık başta olmak üzere daha önceki yıllarda yerel yönetimde bulunanları da eleştirdi. Bu yöneticilere hakaret etmedi, sadece eleştirdi. 

Vay, sen misin Erdek Belediyesi'ni eleştiren! Hemen ertesi gün, Erdek Belediye zabıtası, bir gerekçe yaratarak, Kayra'nın eline 28 bin liralık ceza bildirimini tutuşturdu. 

Böyle bir uygulama olmaz! 

Eğer yasa ve yönetmelik dışı bir iş varsa bile hemen yaptığı açıklamanın ardından cezayı yapıştırırsanız inandırıcı olamazsınız. Sadece intikam alır durumda algılanırsınız. Devlet kurumları ise kin ve intikam duyguları ile hareket etmez, etmemelidir.

Erdek'e, dışarıdan gelerek çok önemli turizm yatırımı yapanları da her fırsatta cezalarla “dövmeye” yeltenmek de ayrıca doğru değildir. Elbette ki, yasa ve yönetmelik dışı uygulamalar varsa tamam ama birçok yerde bu yanlışlıklar sürerken onları görmezlikten gelip, bir kişiye yüklenmek de adaletli bir uygulama değildir.

ALİ ÖKSÜZ'ÜN SÖZLERİ

Son olarak, Büyük Birlik Partisi(BBP) Erdek İlçe Başkanı Ali Öksüz ile de “Bandırma Manşet” adına görüntülü bir söyleşi yaptık. Çeşitli konuları kapsayan bu söyleşi sırasında, “Kapıdağ yağmalanıyor, Erdek Belediyesi bakıyor” başlıklı bölüm ayrıca önem taşıyor. Bu söyleşiyi mutlaka izleyin derim.

Erdek sevdalısı Ali Öksüz, Erdek Belediyesi'nin yıllardan beri imar planı bulunmadığı için ilçeye bağlı köylerde yaşayan gariban vatandaşların, evlerine bir çatı bile çıkmasına izin vermediği halde Kapıdağ köylerinde, zengin vatandaşların, neredeyse denize sıfır kaçak villalar yapmasının görmezlikten gelindiğini öne sürerken, bunun nedenini sorguluyor. Tabii ki haklı!

Kısacası Erdek Belediyesi, her vatandaşa eşit uzaklıkta olmalı, “çifte standart”tan vazgeçmeli ve adaletli davranmalıdır.


Bu yazı 181 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans