ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.08.2023

Ah, şu politikacılar!

Geçtiğimiz günlerde size Bandırma politikası ile ilgili olarak iki ilginç olayı dile getirmiştim. Bugün, bunlara iki yeni örnek daha ekleyeceğim.

AHMET AKIN'DAN ERDEK OLAYI

24 Haziran 2023 Cumartesi günü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Erdek'i ziyareti ilk kez olarak törenle kutlandı. Atatürk, ülkemizdeki son ziyaretini 24 Haziran 1938'de, Erdek'e gerçekleştirmişti. Bu kutlamanın yapılması için yıllardır çaba harcayan bir gazeteci olarak çok mutlu oldum ve törenin de sunuculuğunu yaptım. CHP Erdek İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şube Başkanlığı ve Güney Marmara Kültür Platformları Birliği'nin ortak organizasyonu ile gerçekleşen tören çok coşkulu geçti. Törene katılan, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Ahmet Akın da bir konuşma yaptı.

Neyse tören bitti. Törene katılan çok kalabalık bir protokol topluluğu ile birlikte bir çay bahçesine oturduk. Orada kimler mi vardı? Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Güney Marmara Kültür Platformları Birliği'nden Salih Yaldız ve diğer birçok kişi…

Bu arada hemen karşımda oturan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'a şu soruyu yönelttim:

“Biraz gazetecilik de yapayım. Yerel seçim yaklaşıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?”

Akın'ın yanıtı aynen şöyle oldu:

“Tabii olacağım. Zaten genel seçimi kazansaydık, bildiğiniz gibi ben enerji bakanı olacaktım ama 9 ay sonra istifa edip, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacaktım.”

Akın, bu sözlerini söylerken bana “bunları yazma” demediği için görev yaptığım kuruluşlarda imzamla haber olarak yayınladım. 

Şimdi sıkı durun. Ahmet Akın, bu haberin yayınlanmasından kısa bir süre sonra Halk TV'de yayınlanan bir programa canlı yayında katıldı. Akın'a, gazeteciler, çeşitli sorularını yönelttiler. Bu arada, şimdi cezaevinde olan gazeteci Barış Pehlivan, Akın'a, “Erdek'te bir gazeteciye, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağınızı açıklamışsınız. Ne dersiniz?” diye sordu. Ahmet Akın'ın, Barış Pehlivan'a verdiği “Yanlış haber” sözünü duyunca kulaklarıma inanamadım. Erdek'teki çay bahçesinde, çok kalabalık bir toplulukla otururken, Akın'ın bana yaptığı kısa açıklamayı herkes duydu. Özellikle de hemen yanımda oturan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Güney Marmara Kültür Platformları Birliği'nden Salih Yaldız. Nitekim, daha sonra onlarla bu olayı konuştuğumda, Akın'ın “yanlış haber” diyerek, yalanladığı bu olayı onlar da bir kez daha doğruladılar.

Ah, sevgili Ahmet Akın! Sen çok yaşa e mi?

MHP İLÇE BAŞKANI BEKİR BOZKURT

Gelelim, MHP Bandırma İlçe Başkanı Bekir Bozkurt'a…

Bir süre önce MHP Bandırma İlçe Başkanı Bekir Bozkurt ile bir telefon konuşması yaparak, kendisiyle, “Bandırma Manşet” haber sitesi için Bandırma'nın il olmasıyla ilgili bir söyleşi yapmak isteğimi belirtiyorum. Biraz düşündükten sonra kabul ediyor ve görüşeceğimiz yer ve saati belirliyoruz. Ancak aradan yaklaşık 15-20 dakikalık bir süre geçtikten sonra MHP ilçe yönetiminden bir arkadaş arayarak, “Başkanımız, aniden bir toplantı için Balıkesir'e hareket etti, gelemeyecek!” diyor. Yerseniz!

Bu olaydan sonra MHP Bandırma İlçe Başkanı Bekir Bozkurt, özür dilemek için olsun, bir daha aramıyor.

Demek ki, “Bandırma'nın il olması” konusunda Genel Merkez'den çekiniyor ve topa girmek istemiyor.

Ah Bekir Bey, ah! Siyasette kişisel inisiyatif kullanamayan bir kişi, hiçbir zaman siyasette bir yere gelemez, unutmayın!

Bana en azından bir özür borçlusunuz.


Bu yazı 169 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans