ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.08.2023

Bunlar nasıl maç spikeri?

Trendyol 1. Lig'de Bandırmaspor, Giresun deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönerek sezonun ilk galibiyetini aldı. Kutluyor, başarının sürmesini diliyorum. Bu arada, maçtan sonra bordo-beyazlı futbolcularımıza, Giresunspor Kulübü başkan ve yöneticileri tarafından yapılan saldırıları da kınıyorum.

Gelelim, bir diğer önemli konuya. 

Maçları “TRT Spor” kanalı yayınlıyor. Ancak maçı anlatan spikerler, Melih Gümüşbıçak dışında gerekli ön hazırlıkları yapmıyorlar, ne yazık ki!

İşte Bandırmaspor'un maçlarından iki şaşırtıcı örnek.

Bandırmaspor, Giresun'da, sezonun ilk maçında, Erzurumspor FK önünde. Maçı anlatan spiker, bir ara, “Bandırmaspor'un, Balıkesir iline bağlı bir Ege takımı olduğunu söylüyor. Ancak dakikalar ilerledikten sonra uyarıldığı anlaşılıyor ki, Bandırmaspor'un Marmara Bölgesi takımı olduğunu belirterek, düzeltmek zorunda kalıyor.

Giresun'da oynanan Giresunspor-Bandırmaspor maçını izliyoruz. Maçın spikeri, Bandırmaspor kalecisi Gelios'tan, “Bandırmaspor'un Alman kalecisi” diye söz edince şaşırıyorum. Spikerin, daha sonraki dakikalarında uyarılarak, “Gelios Yunan kaleci” demesini bekliyorum ama olmuyor. Spiker, Gelios'tan tam 4 kez “Bandırmaspor'un Alman kalecisi” demeyi sürdürüyor.

Maçları anlatan spikerlerin, bu bilgi hatalarının yanı sıra öylesine Türkçe yanlışları da oluyor ki, sayfalarca yazılabilir. Bunlardan biri de “Oyun durdu” yerine “Oyun durmuş durumda!” demeleri. 

Bu Türkçe yanlışlarını bir başka gün dile getiririz.

Ama şu gerçeğin altını çizmek gerekir. TRT'ye, vatandaşların vergilerinden paylar aktarılıyor. 

“TRT Spor”da görev yapan spikerler, maç öncesinde takımların bilgilerini çok dikkatle ve özenli bir şekilde elde etmek zorunda.

Yoksa izleyenlere de o takımlara da ayıp oluyor!


Bu yazı 155 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans