ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

07.09.2023

Hiç mi vicdanınız sızlamadı?

Yer İhsaniye Mahallesi, eski Şehit Mehmet Günenç Lisesi'nin altındaki 1,5 dönümlük arazi. 

Bu yer, Bandırma'da uzun yıllar İnzibat Merkez Komutanlığı ve 6. Ana Jet Üssü Komutanlığı Satın Alma Başkanlığı olarak hizmet vermiş, daha sonra Millî Savunma Bakanlığı'ndan alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmişti. Bina ardından “Kur'an Kursu” olarak kullanılmıştı.

288 ada, 8 parseldeki bu bina daha sonra yıkılmış ve boş bir arsaya dönüşmüş ama buraya 5 katlı yatılı Kur'an kursu binası yapılacağı öne sürülmüştü.

Şimdi bu boş arsadaki yerde bulunan yetişmiş ağaçlar acımasızca kesildi. Millî Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, buraya ana okulu binaları yapılacağı gerekçesiyle kendisinin deyimiyle “Birkaç ağaç kesildiğini” öne sürdü. Açıklamada, bölgeye ana okulu yapılması için gerekli izin belgelerini aldıklarını da belirten Aslan, “Ağaçların kesilmesiyle ilgili izin verip vermeme yetkisi bizde değildir” diyerek sorumluluğu üstüne almamaya çalışıyor.

Millî Eğitim, buraya ana okulu yapacaklarını belirtiyor ama “Ağaçları biz kesmedik. Bu konuda izin verme makamı biz değiliz” diyor. 

Mutlu Aslan Bey, buraya ana okulu yapacağınızı belirtiyorsunuz ama “Ağaçları biz kesmedik” diyorsunuz. Mutlu Bey, buraya okul yapacağınızı öne sürdüğünüze göre, ağaçların kesilmesinin sorumluluğundan sıyrılamazsınız.

Mutlu Aslan, açıklamasında çok klasik ve inandırıcılıktan uzak bir açıklamada bulunuyor. Neymiş, kesilen ağaçların yerine bahçeye çok sayıda fidan dikeceklermiş! Diyelim ki doğru. Ama bu fidanların, kestiğiniz ağaçların yaşına gelmesi için kaç yıl gerektiğini biliyor musunuz? 

Kesilen Akbelen Ormanları'na ülke olarak yüreğimiz yanarken, Bandırma'nın göbeğinde ağaç katliamı yapılıyor!

Bölgeye ana okulu yapılacağını(Belli de olmaz, gelecekte Kur'an kursuna da dönüşebilir) öne süren Millî Eğitim Müdürü Aslan, kesilen ağaçlardan sorumlu değilmiş!

Sahi, bu ağaçları kim kesti? Açıklansa da öğrensek!


Bu yazı 163 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans