ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

12.09.2023

“Liseler Vadisi” ucubesi!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru ve Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan ile eğitim emekçilerinin sorunlarını konuştuk. Haklı olarak bir dokunduk, bin ah işittik! Anladık ki eğitim-öğretimin sorunlarını çözülmemesi bir yana sorunlar katlanarak artıyor.

Bu konudaki haberimizi görüntülü olarak “Bandırma Manşet” internet haber sitesinde izleyebilirsiniz.

AH ŞU LİSELER VADİSİ

Söyleşi sırasında Doğru ve Taylan, çok önemli bir sorunun daha altını çizdiler: “Liseler Vadisi”

Doğru, bu konuda şu çarpıcı değerlendirmede bulundu:

“Bu proje Şakir Demirhan'ın Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde gerçekleşti. Liseler Vadisi değil, sanki Kurtlar Vadisi! Lise öğrencilerini Bandırma'nın 5 kilometre uzağına taşıyarak, şehirden, hayatın içinden kopardılar. Aileleri servis ücreti ödemeye mahkûm ettiler. Ayrıca öğrencileri sağlıklı beslenme olanağından da yoksun bıraktılar. Böyle yanlış bir proje mi olur? Üstelik üniversite ve hastanenin de yer aldığı bu bölgede yoğun bir trafik keşmekeşi yarattılar. Dilerim şehir içindeki ilkokulları da oraya taşımazlar.”

Erdal Doğru'nun bu sözlerine aynen imzamı atıyorum.

Tüm okullar, liseler ve özellikle de üniversiteler kent içinde ya da kente çok yakın olmalıdır. Yani sosyal yaşamdan koparılmamalıdır. Üniversitelerin başarısı, kentle bütünleşmesine bağlıdır.

Hiç düşünülmeden, ne getirip götüreceği irdelenmeden, “Ben yaptım oldu!” mantığının sonucudur, Bandırma'daki bu “Liseler Vadisi”

Üniversite ve hastanenin de bulunduğu bu bölgedeki trafik yoğunluğunu herkes görüyor. Sık sık kazaların yaşandığı bu yolda bugüne kadar can kaybı olmaması en büyük şans ve tesellimizdir.

Ne yazık ki Bandırma'daki okul yapımlarında ciddi bir planlama yok. Ana okulu ya da yeni ilkokul yapılacak diye yetişmiş ağaçlar kesiliyor, kimse sorumluluğu üstlenmiyor.

Bu plansızlığın en tipik örneği ise öğrencilerin kent dışına, ıssız bir bölgeye atıldıkları “Liseler Vadisi” adı verilen ucube uygulamadır. Acısını ise aileler ve öğrenciler, kısacası eğitim-öğretim çekmektedir. Buna yol açan dönemin milli eğitim ve yerel yöneticileri Bandırma'nın eğitim-öğretimine darbe vurmuşlardır.


Bu yazı 187 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans