ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

18.09.2023

Av turizminiz batsın!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yine şaşırtmadı ve “av turizmi!” sezonunu başlattı. Artık parayı bastırıp, eline tüfeğini alan, 31 Mart'a kadar doğadaki hayvanları katledebilecek. Atış serbest!

Av turizminiz batsın!

Sezon boyunca 225 yaban keçisi, 57 kızıl geyik, 17 çengel boynuzlu dağ keçisi, 17 karaca ve 1 Anadolu yaban koyunu avına izin verildi.

Oysa dağlar, ormanlar o hayvanların evleri. Bu canlıları evlerinde katletmenin turizmle ne ilgisi var? Av, spormuş! Av, spor değil, cinayettir. Savunmasız bir hayvanı, yaşam koşullarının giderek ağırlaştığı kış günlerinde katletmenin sporla değil, insan olup olmamakla ilgisi bulunabilir ancak.

Türkiye'de hayvanlara yönelik şiddetin, onları öldürmenin yeterli cezası olmadığı için mücadele sürerken, diğer yandan devlet eliyle ve yasal yollarla çok sayıda hayvanın katledilmesine izin verilmesini anlayamıyorum. 

“Av turizmi(!)” ismi altında katledilen yüzlerce soyları tükenmekte olan hayvanlar için “av ihaleleri” açıldı yine. Bas parayı, vur hayvanı!

Zaman zaman yazdığımda bana kızan “eli tüfekliler” olsa da yine belirteceğim. Kimi kez eli tüfekliler, hayvanları spor(!) diye katlederken yanlışlıkla birbirlerini vuruyorlar. Onlara hiç üzülmüyorum!

İnsanoğlunun, ihtiyaç dışında hayvan öldürmesi bence insanlık suçudur!


Bu yazı 136 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans