ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

05.04.2020

KRAMPONLAR RAFA KALKAR

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA, meşin yuvarlağı döndürmek için çabalıyor ama nafile. Açıklamaların içi boş. Bu nedenle kramponlar rafa kalkar.   

      Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, futbolu da durdurdu. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA, geçtiğimiz günlerde, video konferans yoluyla 55 üye ülke federasyonuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Haziran ayının sonuna ertelenen, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları, Temmuz ayının sonuna alındı ama kramponlar rafa kalkar.       

      UEFA ne kadar gecikme yaşanırsa yaşansın, bu sezonun tamamlanmasını istiyor. Liglerin kaldığı gibi tescili ya da iptali gibi bir durumun söz konusu değil ama kramponlar rafa kalkar.   

      Virüsle birlikte Avrupa’da hayat durma noktasına gelirken, futbol takımları da mali olarak büyük sıkıntılar yaşıyor. Ligler tatil edilmeden önce karşılaşmalar taraftarsız oynanırken; takımlar bilet gelirleri, maç günü gelirleri, yayıncı kuruluş gelirleri gibi birçok gelir kalemini kaybetti. Finansal olarak yaşanan sıkıntının daha da büyümemesi adına, sezonun er ya da geç bitirilmesi gerekiyor. UEFA, virüs şartlarına göre hareket edip, reaksiyon gösterecek ama kramponlar rafa kalkar.   

      Futbolun yeniden başlayacak ama ne zaman? Kramponlar rafa kalkar.   

      Mayıs ayında birçok futbolcunun kontratı bitiyor. Haziran ayında maçlar oynanacak diyenler bunu futbolculara nasıl kabul ettirecek. Virüs ve sağlıklı kalma nasıl olacak? Kramponlar rafa kalkar.   

      Futbolcular evde antrenman yapıyor. Tabii ki böyle bir çalışmayı uygulayabilmek teorik anlamda kolay görünse de buna uygun bir oyuncu profili yoksa, kolay olmaz. Birebirken antrenman yaptırabilmek bile çok kolay değilken, internet üzerinden bunu kontrol edebilmek, futbolcuların isteğine ve özverisine bağlı. Ayrıca futbolcular evde uzun mesafe koşularını ve taktik antrenmanları yapamaz, depar atamaz ve kramponlar rafa kalkar.   

      FIFA, futbol için mali destek arıyor. Liglerin kar ve zarar durumuna bakıyor. Tek zarar yazan lig, bizimkisi. 

      İnsan sağlığı, futbolcu sağlığı ..., Kramponlar rafa kalkar.   

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 

 

       


Bu yazı 385 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans