ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

17.10.2023

Bandırma’da sirk sömürüsü!

Bandırma'ya, 15 Ekim 2023 Pazar günü, Çanakkale'den bir sirk(!) geldi ve aynı gün, öğrenciler için arka arkaya tam 5 seans gösteri yaptı. Gösteriler, Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Ancak işin içinde tam bir “cinlik” ve “hinlik” olan ticari hesap vardı.

Bu gösteriden birkaç gün önce, Bandırma'daki ilkokul ve ortaokulların önlerinde, “ayaklarını bir şekilde uzatarak” tepeden bakan uzun boylu(!) sirk elemanı, okul çıkışlarında öğrencilere, üstünde çok belirgin bir şekilde “ÜCRETSİZ” yazan davetiye-biletleri bol bol dağıttı.

15 Ekim Pazar günü, öğrenciler ellerinde “ÜCRETSİZ” yazan bu davetiye-biletlerle geldiklerinde çok şaşırdılar. Çünkü Barış Manço Kültür Merkezi'nin kapısındaki sirk görevlileri, öğrencilerin sirki izlemek için salona tek başlarına değil, ancak anne-baba veya büyük yakınlarıyla girebileceklerini belirtiyorlar ve onlardan giriş ücreti olarak 100 lira istiyorlardı.

İşin aldatmacası, yani “cinliği” ve “hinliği” ise şuradaydı:

“Ücretsiz” yazan bu davetiye-biletlerin arkasında, küçük bir yazıyla çocukların anne-baba ve yakınlarının içeriye 100 lira karşılığında alınacağı belirtiliyordu.

Çocukların aileleri elbette ki bu cinlik ve hinliğin farkında değildiler. Kapının önünde, ailelerle sirk görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Aileler, haklı olarak, “Bu yaptığınız ayıptır. Tam bir aldatmacadır” diye tepki göstermelerine karşın yapacakları bir şey de yoktu. Çünkü çocukları sirkin gösterisini izlemek istiyorlardı. Aileler, çocuklarının bu isteklerini kıramayarak, 100'er liraları bastırıp, salona girmek zorunda kaldılar. 

Sirk, üst üste, tamamen dolu salonda 5 kez gösteri yaptı. Toplanan haksız paraya bakın! 

Sirk de sirk olsa bari! Yaklaşık 45 dakika süren, sıradan, çok basit gösteriler…

Konuyu Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan'a sorduğumda, “Bu konudan hiç haberim yok. Kaldı ki biz, okullarda, özel kişilerin ticari amaçlı olarak bilet satışına hiçbir şekilde izin vermiyoruz” yanıtını verdi.

Sözün kısası, Çanakkale'den gelen sirk(!), öğrencileri ve aileleri aldatarak, haksız bir kazançla Bandırma'dan malı aldı, götürdü.

Dilerim, yetkililer bundan sonra gereken önlemi alırlar. Böylece bu cinlik ve hinlik bir daha yaşanmaz.


Bu yazı 179 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans