ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

22.10.2023

Bandırma’nın vefası

Bandırma Kent Konseyi, Bandırma Belediyesi'nin de desteğiyle “Cumhuriyetin 100. yılında Bandırma'ya İz Bırakanlar Vefa Gecesi” düzenledi. Benim de içinde bulunduğum, Hüsnü Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Sebahattin Pıravadılı, Salih Yaldız ve Ömer Lütfi Kayalar'dan oluşan komisyon, Bandırma'da ilki gerçekleştirilen etkinlikte plaket verecek isimleri ve kuruluşları belirledi. Gecenin açış konuşmalarını yapan Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve komisyon adına konuşan Ömer Lütfi Kayalar, bu vefa gecesinin ilk olup, bir başlangıç niteliğini taşıdığının ve önümüzdeki yıllarda yeni isimlerin de belirlenmesiyle etkinliğin süreceğinin altını özellikle çizdiler.

“Vefa Gecesi”ne çok yoğun bir ilgi vardı. Adına plaket verilen, artık aramızda olmayan kişilerin yakınlarının duygulu anlar yaşadıklarını, yaşamda olanların da plaketlerini alırken hatırlanmanın mutluluğunun gözlerinden okunduğu gece tarihe geçti. 

Gecede plaket verilecek isim ve kuruluşları iki ayrı kategoride belirledik. Birinci kategoride, Bandırma'ya sosyal, kültürel, ticari ve ekonomik alanlarda katkı sağlayan Bandırma sevdalıları yer aldı. İkinci kategoride ise aynı alanlarda hizmet sunup, artık aramızda bulunmayan, ancak aynı hizmetleri uzun yıllardır aile yakınları sürdüren, “marka” durumundaki kurumlar bulunuyordu. 

Bu arada yine Bandırma'ya hizmetleriyle iz bırakmış, artık aramızda olmayan kişiler ve kuruluşlar ile ilgili, 15 dakikalık bir videoyu da yayınlayarak, onları da andık. Çoğunun yakını salondaydı. Şehit Mehmet Günenç'in yeğeni, çocukluk arkadaşım Faruk Kayapalı, çok istemesine karşın Muğla'da bulunması nedeniyle geceye katılamadı. 

Bu gece, Bandırma'ya hizmet veren, yüreklerinde Bandırma sevdasını taşıyanlara bir vefa göstergesiydi ve önemli bir başlangıçtı. Zaten hem geceye katılanlar hem de gecenin anlamını çok iyi kavrayanların bizlere gerek salonda gerekse sosyal medyadan veya telefonlar arayarak teşekkür etmeleri en büyük mutluluğumuz oldu.

İzmir'den gelip, gecede hatasız bir şekilde sunuculuk yapan gazeteci arkadaşım Ozan Ertuğrul'u da kutluyor ve teşekkür ediyorum. Yine geceyi izleyip, yapıcı bir şekilde kamuoyuna aktaran gazeteci arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

Gecenin gerçekleşmesinde emekleri geçenleri de kutlamak ve teşekkür etmek boynumun borcu.

Sözün kısası, Serdar Polat'ın başkanlığındaki Bandırma Kent Konseyi bir ilki başardı. Biz de komisyon olarak bu geceye elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıp, Bandırma'nın vefalı bir kent olduğunu göstermenin mutluluğunu yaşadık.

BİR ŞİİR

Yazıma Can Yücel'in bir şiiriyle son vermek istiyorum.

“Boş ver be yaşı başı…

Yüzündeki çizgileri, saçındaki beyazı

Kaç bahar daha göreceğin meçhul ömründe,

Fazla kurcalama hayatı

Gül gülebildiğince,

Sev sevebildiğince,

Yaşa yaşabildiğince”

 


Bu yazı 158 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans