ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

02.11.2023

İsmigül öğretmeni kutluyorum

Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Ancak sadece derse girip çıkma mesleği değil. Öğrencileri çok sevme, tanıma ve anlama mesleği olduğu kadar onları sosyal ve kültürel açıdan yetiştirme, yeteneklerini keşfetme ve geliştirme, onları yaşama hazırlama mesleği de aynı zamanda. 

İşte Bandırma Cumhuriyet İlkokulu 4-İ sınıfı öğretmeni İsmigül Yiğit Çonga, bu görev ve sorumluluğu hissederek, çaba harcayan eğitimcilerden biri.

Balıkesir doğumlu olup, 14 yıllık meslek yaşamı bulunan ve 4 yıldan beri Bandırma Cumhuriyet İlkokulu'nda görev yapan İsmigül öğretmen, okuttuğu öğrencilere “Yaratıcı yazma çalışmaları” da yaptırıyor.

İsmigül öğretmenin geçen yıl, öğrencilerine sınıf içinde yaptırdığı serbest konulu yazma çalışmaları sonunda Bandırma Belediyesi'nin bastırdığı bir öykü kitabı ortaya çıktı. 24 öğrenci yazısının yer aldığı kitap, bu çocuklarımız için gelecekte büyük bir anı olacaktır. Tabii ki bu çalışma onları yazmaya ve okumaya da teşvik edecektir. Kim bilir, belki içlerinden gelecekte yazarlar bile çıkabilir.

Bu çeşit çalışmalar, öğrencilerin hayal dünyalarını da geliştirdiği gibi güzel dilimiz Türkçemizi de doğru kullanmalarını sağlar. 

Okullardaki bu çeşit etkinlikler, öğrenciler üzerinde iz bırakır, unutulmaz anılar olarak belleklerinden hiç çıkmaz.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğim dönemimde uzun yıllar “Tiyatro Kolu”nu da yönetmiştim. Bu dönemde çok sayıda oyunu, yalnız Bandırma'da değil, yöremizdeki il ve ilçeler, hatta köylere bile turne yaparak sahneye koymuştuk. O yıllarda, bu oyunda rol alan, şimdi hepsi meslek sahibi öğrencilerimle karşılaştığımızda, “Hocam, çok mutlu olduğumuz günlerdi. İyi ki bu oyunlarda rol almışız” diyorlar.

İsmigül öğretmeni kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.


Bu yazı 165 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans