ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

23.11.2023

Kahvehaneler sigara yasağına uymuyor!

Kahvehane kültürüm hiç yoktur. Hemen hemen kahvehanelere hiç gitmem. Çünkü buralarda geçirilen zamana çok acırım. Zaten bunun için ayıracak zamanım da yoktur.

Ancak son aylarda vatandaşlardan, Bandırma'daki kahvehanelerde serbestçe içilen sigaralar konusunda çok ciddi şikâyetler alıyorum.

Bilindiği gibi kahvehanelerde sigara içilmesi yasak. Bu yasak, çok doğru bir şekilde, “Cumhur ittifakı” oylarıyla gerçekleşti ama Bandırma'daki birçok kahvehanede bu yasak artık neredeyse “yok hükmünde” durumuna geldi. Kahvehaneler, yeniden sigara içilmesi serbest mekânlar durumuna geldi. Nedeni çok açık: Denetim sıfır!

Kahvehane işletmecileri, kazançlarını düşünerek sigara içenlere ses çıkarmıyor, görmezden geliyorlar. Hatta bazı kahvehane işletmecileri, mekânlarında kendileri de sigara içmekten çekinmiyorlar.

Toplum sağlığını gerektiren konularda elbette ki yasak konulması çok doğaldır. Ancak yasak koymak yetmez. Bu yasağa uymayanların da mutlaka cezalandırılmaları gerekir. Yoksa bu yasakları kimse dinlemez.

Yetkili makamları, Bandırma'daki kahvehaneleri sıkı bir şekilde denetlemeye çağırıyorum.


Bu yazı 102 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans