ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

23.12.2023

Sanki devlet sırrı!

Bundan kısa bir süre önce Erdek'te bir evin temel kazımı sırasında bir arkeolojik duvara rastlandığı bilgisi üzerine ilk kez biz oraya giderek fotoğraf çekiyor ve haberleştiriyoruz.

Ortaya çıkan duvar nedeniyle inşaatın durdurulduğunu görüyoruz.

Tabii ki olayın takibi de gerekli. Bu duvarın hangi uygarlığa ait olduğunu da öğrenmemiz ve habere dönüştürmemiz gazetecilik görevimiz.

Bu konudaki çalışmanın Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nce yürütüldüğünü öğreniyoruz.

Duvarın ortaya çıkmasından yaklaşık 15 gün kadar sonra bilgi almak için Balıkesir Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü'nü arıyorum. Telefona çıkan sekreter bayana kendimi tanıttıktan sonra müdür beyle veya bir yetkiliyle görüşmek istediğimi belirtiyorum. Nedenini soruyor, söylüyorum. Az beklememi belirtikten sonra “Müdür Bey dışarı çıkmış. Yarım saat sonra arar mısınız?” diyor. Yaklaşık 45 dakika sonra yeniden aradığımda bayan sekreter, “Ben konuyu müdür beye sordum. Bilgi vermeye yetkili olmadığını söyleyerek, bana iletmesini istediğini belirtiyor ve “Ama bekleyin, sizi müdür beye bağlayayım” diyor. Kısa bir sürenin ardından sekreter bana, “Görüşmek istemiyor” yanıtını veriyor.

Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Müdür Vekili Salih Çakan, sanki devlet sırrı verecek!

Sayın müdürüm. Bu korkunuz nedendir? Sadece “O duvarın falanca uygarlığa ait olduğunu belirledik” diyeceksiniz, o kadar! Sanki devlet sırrını açıklayacaksınız!

Ama ne diyelim. Kendilerince önemli koltukları vekaleten bile olsa işgal edenler, ne yazık ki gölgelerinden bile korkuyorlar.


Bu yazı 149 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans