ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.12.2023

Güle güle Turgay başkanım!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'mizde son 10 yılını yönetim kurulu başkanı olarak geçiren Turgay Olcayto ile son buluşmamız, Cemiyetimizin “Burhan Felek Gazetecilik Hizmet Ödülleri” töreninde gerçekleşmişti. Tören öncesi odasında kendisiyle sohbet ederken, “Önder, ben artık başkanlığı bırakarak, Antalya'ya yerleşeceğim. Nasılsa benden sonra görevi devralacak Vahap Bey, Genel Sekreterimiz Sibel Hanım ve yönetim kurulunda çok değerli arkadaşlarım var. Onlar, bu görevi çok iyi yürütürler. Gözüm arkada kalmayacak” deyince yüreğim burkuldu.

Turgay Ağabeyle dostluğum yıllar öncesine dayanır. Daha başkan olmasından çok önce, Nail Güreli'nin başkanlık döneminde başladı, dostluğumuz.

Işıklar içinde uyusun, Nail Ağabey gibi Turgay Ağabey de bana çok inandı, güvendi. Bu güvenlerinin sonucu olarak yıllardır Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Balıkesir Temsilciliği görevini yürütüyorum.

Gerek Nail Ağabey ve gerekse Turgay Ağabey dönemlerinde, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin birçok yerel medya seminerine katılarak, moderatörlük görevini de üstlendim.

Turgay Başkanım, ülkemizin yıllardır içinde bulunduğu siyasi ortamı düşünürseniz, çok zor bir dönemde görev yaptı. Cemiyetimize en küçük zarar gelmemesi için çok dikkatli ve özenli bir çalışma yürüttü. Ancak her zaman gazeteciliğin evrensel ilkelerini savunarak, bu ilkelerden ödün vermedi. Yeri geldiğinde, yönetim kurulu ile birlikte sesini cesaretle yükseltmekten hiç çekinmedi. Hep gazeteciliğin ve gazetecilerin yanında yer aldı. 

Turgay Ağabeyi ne zamanki Bandırma, Balıkesir, Erdek ve Güney Marmara'daki bir etkinliğe davet etsem, hiçbir mazeret üretmeksizin, yanına ekip arkadaşlarını da alarak koşa koşa geldi. Kimi zaman konuşmacı, kimi zaman ise onur konuğu olarak…

Turgay Ağabey, bir yaz döneminde de Erdek'te tatil yapmıştı. Onunla Kapıdağ'da bir doğa gezisi de gerçekleştirmiştik. Bu Kapıdağ anısı da her zaman belleğimde yer alacak.

Turgay Olcayto'nun haftada bir gün yayınlanan “şiir gibi” akıcı köşe yazılarını Evrensel Gazetesi'nde zevkle okuyorum. Türkçeyi inci gibi işleyen yazıları okumak için haftayı iple çekiyorum. Onun izniyle bu yazıları, çeşitli yerel medya organlarında paylaşıyorum. 

Turgay Ağabeyin başarılı gazeteci-yazarlığının yanı sıra en önemli özelliklerinin başında insan sevgisi geliyor. Çok kızdığı olaylarda bile karşısındakini kırmamaya özen gösterdiğinin tanığıyım. Tabii ki, yanlışa göz yummaz, itiraz eder ve eleştirir ama kimsenin gururunu, onurunu kırmadan… Bu arada ekip çalışmasını da önemsediğini, başarının yolunun buradan geçtiğini de iyi bilir, Turgay Ağabey.

Turgay Başkanım, Evrensel Gazetesi'nde, Cemiyet üyelerine veda anlamındaki yönelik son köşe yazısında, çok sevdiği İstanbul'dan ayrılarak, Antalya'da dingin bir yaşama kucak açmak istediğini vurguluyor. Ona yeni yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bana inancı ve güveni için bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Yine onu, bir yaz günü, yeniden Erdek'te konuk ederek, Kapıdağ'da gezeceğimizi umut ediyorum.

Bu arada, Cemiyetimizin başkanlığını Turgay Ağabey'den devralan değerli gazeteci-yazar Vahap Munyar'a da başarılar diliyorum.



Bu yazı 113 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans