ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.01.2024

PTT’nin kargocusu, elinde sigara!

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) iktidarının takdir ettiğim bir uygulamasıydı, kahvehaneler ve kapalı mekânlarda sigara içme yasağı uygulaması!

Uzun süre uyulan bu yasak artık yok hükmünde durumuna geldi. Çünkü denetim sıfır! Yasağa uyan yok. Kahvehaneler, lokantalar, kafeteryalarda sigara içmek  serbest artık! Buna kamu görevinde çalışan memur ve işçiler bile uymuyor.

PTT'DE ÇALIŞAN BİR İŞÇİ

5 Ocak 2024 Cuma günü, saat 15.30 sıralarında, PTT'nin Bandırma 600 Evler Mahallesi sınırları içindeki müdürlüğüne bir kargo göndermek için gittim. PTT'nin önüne yanaşmış bir araca, 3-4 işçi kargo yüklüyor. Ellerinde sigaralar! İsminin CEMAL olduğunu sonradan öğrendiğim işçiye, kargo yüklerken, kapalı bir mekânda ve görev başında sigara içmesinin yanlış olduğunu hatırlatınca kızıyor ve “Sen bana karışamazsın. İşine bak!” diyor. Bu yanlış davranışını yetkili müdürlerine bildireceğimi söylediğimde, umursamaz bir şekilde, “İstediğin yere şikâyet et” yanıtını veriyor.

Yasa ve yönetmelik çıkarmak yetmez! Bunların mutlaka uygulanması ve uymayanların cezalandırılmaları gerekir ki caydırıcı olsun!

Yetkilileri bir kez daha uyarıyor ve göreve davet ediyorum. Başta kahvehaneler ve kafeteryalar olmak üzere kapalı yerleri sigara konusunda sıkı bir şekilde denetleyin.

Eğer denetim yaparsanız, birçok kapalı mekânın masalarında, eskiden görüldüğünde bile ceza yazılan kül tablalarının hiç çekinilmeden yer aldığını göreceksiniz.


Bu yazı 134 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans