ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.01.2024

Yakışıksız!

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nun Bandırma'da sektör bileşenleriyle yaptığı istişare toplantısına komisyonun üyesi, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in yakışıksız sözleri damgasını vurdu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı'nın, Marmara Denizi'nde algarna avcılığının yasaklanmasını, Boğazlar'da ise av yasağı uygulamasına geçilmesini isteyerek, “Denizlerimizdeki balık stokları hızla tükeniyor. Böyle giderse 2048 yılında balık stoğumuz kalmayacak. Sektörün sorunlarının çözümü ancak bilimsel yöntemlere bağlı kalarak çözülebilir” demesinden sonra söz alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sarı'ya, “Balıkçılara bu düşmanlığınız nedendir?” diye seslendi. Bunun üzerine Sarı da kendisine haklı olarak, “Bu sözünüzü asla kabul etmiyorum. Size iade ediyorum” yanıtını vererek tepki gösterdi.

Bu çeşit toplantılarda her çeşit görüşlere saygı göstermek gerekir. Hele hele karşınızdaki, profesör unvanı taşıyan bir akademisyen, dürüst bir bilim insanı ise daha da dikkatli olmak zorundasınız. Bir bilim insanını “Balıkçı düşmanı” diye suçlamak son derece yakışıksızdır. Hele hele bir Milletvekiline asla yakışmaz.

Toplantıyla ilgili bir diğer eleştirimiz ise şöyle:

İstişare toplantısının başlama saati 17.30 olarak duyurulmuştu. Ancak komisyon üyeleri geç gelince toplantı, iki saate yakın gecikmeyle başladı. Bu da toplantıya gelenlere saygısızlıktı.


Bu yazı 115 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans