ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.03.2024

Öztaylan sorulara yanıt vermiyor!

Yıllardır Cemal Öztaylan'ın basın toplantılarına katılmıyorum. Bunun nedenini de yazılarımda açıklamıştım. Bir daha belirteyim. Öztaylan, bu toplantılarda kendisine göre yararlı gördüğü şu taktiği uyguluyor. Söylediklerini, başta gazeteciler olmak üzere toplantıda hazır bulunanlara, isim isim seslenerek onaylatıyor. Ne yazık ki hiçbiri, “Benden onay beklemeyin. Biz noter değiliz. Siz anlatın, biz doğru olup olmadığını yazılarımızda değerlendiririz” diyemiyorlar.

AKP Bandırma Belediye Başkan adayı Öztaylan'ın, Edincik Et Usta'daki son basın toplantısına da katılmadım ama videosunu izledim.

Yine bol bol hamasi konuşma…“Ben yaptım”lı bol bol kendini övme! Sadece 3 yıl 2 ay süren eski belediye başkanlığı döneminde Bandırma için yapmadığı kalmamış! Bir tek “Bandırma'yı ben kurdum!” demediği kaldı. Tabii ki yine gergin bir konuşma tarzı…

Çok uzun süren konuşmasının sonunda gazetecilerden sorular da aldı, Öztaylan…

Aslında iki ciddi soruyla karşı karşıya kaldı, Öztaylan…Ama ikisine de net yanıt vermek yerine demagoji yaparak, geçiştirmeye çalıştı.

Bu sorulardan biri, “Mal varlığınızı kamuoyuna açıklayacak mısınız?”, diğeri ise “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin konut ve akaryakıt istasyonu yapmayı düşündüğü askeri çamlık denilen bölgede 7 dönümlük yeriniz olduğu söyleniyor? Doğru mu?” şeklinde yöneltildi. 

Öztaylan, mal varlığı ile ilgili soruyu, “Biz göreve seçilince mal varlığımızı devlete bildiriyoruz” diye yanıtladı. Oysa kendisine, mal varlığını kamuoyuna açıklayıp açıklamayacağı soruluyordu. 

İkinci soruda ise askeri çamlık bölgesinde 7 dönümlük yeri bulunup bulunmadığı hakkında bilgi vermesi isteniyordu. Öztaylan, bu soruyu da doğrudan yanıtlamak yerine, “Benim, İstanbul'da otellerim bulunduğu yalanı söyleniyor. Otelim falan yok” diyerek, konuyu dağıtmaya çalıştı ve “Askeri çamlık bölgesinde yerim yok” diyemedi.

O zaman Öztaylan'ın net olarak yanıtlaması için bu iki soruyu bir kez daha yineleyeyim:

Mal varlığınızı kamuoyuna açıklayacak mısınız?

Askeri çamlık alanında yeriniz var mı?


Bu yazı 125 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans