ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

14.03.2024

Çerkes derneğinin acizliği

Olay, Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür Derneği'nde yaşanıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Bandırma Belediye Başkan adayı M. Cemal Öztaylan, seçim propaganda çalışmaları kapsamında bu derneği de ziyaret ediyor. Tabii ki sık devirdiği çamlara bir yenisini de burada ekliyor. Orada bulunan bir mahalle muhtarına, “Çerkeslerin haramzade olanlar ve haramzade olmayanlar” diye ikiye ayrıldığını öne sürerek, “Sen haramzade değilsin” incisini yumurtluyor. İşin garibi, bu muhtar arkadaş gibi dernek yönetiminden de en küçük bir tepki gelmiyor.

Olay medyaya yansıyınca, Ankara Kafkas Derneği, yaptığı açıklamayla Öztaylan'ı kınayıp, tüm paydaşlarıyla birlikte süreci izleyeceklerini duyuruyor.

Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür Derneği belki açıklama yapar diye bir süre bekliyorum ama çıt yok.

Bunun üzerine önce dernek başkanı Cihat Bayram'ı arayarak, olayı soruyorum. Bayram, böyle bir olayın yaşandığını, ancak Öztaylan ile arkadaşı arasında gerçekleşen bir “ŞAKA” olduğunu ve büyütülecek bir durum bulunmadığını öne sürüyor. Kendisine Ankara Kafkas Derneği'nin bile bir açıklama yaparak Öztaylan'ı kınadığını bildirdiğimde ise “Onlar konuyu bilmiyorlar” yanıtını alıyorum.

Ardından, “İyi bir Çerkes” olarak bilinen ve halen Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür Derneği'nin, Kafkas Dernekleri Federasyonu(KAFFED) delegelerinden biri olan Cihat Erdem'i arayarak, Öztaylan'ın, “Haramzade” sözünü soruyorum. Gayet ilgisiz şekilde, “Cemal Öztaylan'ın, böyle bir söz söylediğini düşünmüyorum” yanıtını alıyorum. “Ama söylemiş” dediğimde ise “Öyleyse bu konuda derneğimiz yönetim kurulu toplanır ve bir açıklama yapar” diyor.

Cihat Bayram'ın başkanlığında, Cemalettin Özen, Cemalettin Şahin, Vahdettin Bayram ve Selma Çapkın'dan oluşan yönetim kurulu, bu yazımın yayınlandığı ana kadar halen suskun. Üstelik kendi lokallerinde yaşanmasına karşın hiçbir açıklama yapmıyor.

Dernek Başkanı Cihat Bayram'ın, bana söylediği “Öztaylan, arkadaşına şaka yaptı” sözüne dayanarak onlara “ASIL SİZ ŞAKA GİBİSİNİZ” diyor ve Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan “HARAMZADE” sözcüğünün anlamına bakmalarını öneriyorum.


Bu yazı 163 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans