ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.03.2024

Gençlik dünyası


Gençlik, umutlarla geleceğe güven dolu adımlarla yürüyenlerdir. Gençler, benliklerini gerçekleştirmek, varlıklarını yaşamın her alanına katmak isterler. 

Yaşamın basamaklarını meraklı adımlarla çıkarlarken beyinlerinde biriken bilgilerinden, yüreklerindeki sevgilerinden güç alırlar. 

 Önce ailede başlayan bilinçlenme, okulda, iş yaşamında ömür boyu sürüp gider. 

Özgüven kazanmak yaşamın çalkantılarına, fırtınalarına, şaşırtmacalarına karşı koyabilmek için gereklidir. 

Ailede başlayan sevgi yönetimi okulda, toplumda gelişerek gençleri sarar. Çevreden gence yansıyan güven, destek, yüreklendirme gencin kendisine duyduğu özgüveni çoğaltır, besler.

Bilimden, sanattan, kültürden örülmüş bir öz dil sevgisi yaşamı, insanları, çevreyi anlamada gencin en önemli zenginliğidir. 

Konuları iyi bilen, Türkçe'yi iyi konuşabilen gencin kendisini çevresine anlatabilmesi, kabul ettirmesi, uyum sağlaması kolaylaşır.

Türkçe'nin dünya dilleri arasında seçkin bir yeri olduğunu bilmek de gençler için önemlidir. Türkçe yeryüzünde çok yaygın bir coğrafyada konuşulmaktadır. Dilimiz en eski ve işlek bir dildir.

Gençler, umutlarını gerçekleştirebilmek için yabancı dilleri de iyi konuşabilen, okuyabilen, yazabilen gençler, olmalıdır.

Gençlerin genel kültürlerinin zenginliği yurda bağlılıklarını, dil sevgilerini kökleştirir.

Özgüvenli gençler araştıran, okuyan, eleştiren, yaratan gençler haline gelirler. Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını incelemek, çözümler üretmek yurtseverliklerinin bir sonucu olur.

Dünya uluslarının ilerlemiş yaşam ve tekniklerini ülkemize taşımak, ülkemizin yücelmesi için çaba harcamak en köklü istekleridir. 

Onlar bilirler ki; diline, kültürüne, uygarlığına, köklerine sahip çıkan uluslar yükselmiştir. Yeryüzünde yeniliklere ayak uydurabilen, kendine öz saygısı olan uluslar aydınlığa kavuşurlar. Gençler aydınlık geleceğimizin yaratıcılarıdır.

Gençlik toplumun acılarına, sevinçlerine, kederlerine, sıkıntılarına karşı duyarlıdır. Sanatla, kültürle, çalışmakla sıkıntıların aşılabileceğini yüreklerinde duyarlar. Toplumcu düşünce, kıymet bilme duygusu bilinçlenmenin sonucudur.

Gençler, yozlaşmaların, yabancılaşmaların, yapay eğlencelerin uzağında kalmalıdır. Yapıcı yaratıcı yenilikler, gençlerin enerjileri ile yaratılabilir. Gençler enerjilerini iyi, güzel, doğrudan yana harcamalıdır. 

                           


                                                                                   



Bu yazı 93 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans