ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.06.2020

MAĞLUP OLSAK DA GOL ATMALIYIZ

Hatırlayalım; Ekol Hastanesi Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı, 7 Haziran 2019 başkanlık seçim günü yaptığı konuşmada, Balıkesirli olmadığına ilişkin eleştirileri "Hataylıyım ama 30 yıldır Balıkesir'in ekmeğini yiyiyorum" şeklinde yanıtlamıştı.              

         Büyüklerimizin de bu sözü destekleyen ‘'doğduğun yer değil doyduğun yer'' söylemi vardır. 

         Ligin 30. haftasıydı ve Balıkesirspor, başkanın memleketindeydiRakip, lider Hatayspor'du. 

         Lider Hatayspor'un TFF 1.Lig'de, ikinci sezonuydu. İlk sezonunda Süper Lig'e çıkmayı, Play-Off finalinde, penaltılarda kaybetmişti. 

         Bu sezona da iyi başlayan Hatayspor; 10. haftadan bu haftaya kadar, 20 maçtır liderlik koltuğunda oturuyordu 

         Başkanımızın memleket takımının ilginç bir istatistiği var. 15 galibiyetin 9'undaki skor da 1-0'dı. 

         Hatayspor'un futbolu; rakibin üzerine git, kanatları iyi kullan, takımca yakın dur ve oyna, şeklindeydi. Fizik gücü yüksek bir takımdı. Oyuncularıher topa giriyor, ayak uzatıyor, temaslı oyunu seviyor ve yorulmuyordu. Skor üstünlüğünü yakaladığında geriye yaslanıyor ve iyi savunma yapıyordu.  

         Savunma hattı, oyunun iki yönünde de vardı. Takım Kaptanı Mesut, 36 yaşında olmasına rağmen geriden uzun topları isabetli oynuyordu. Caner, adam geçiyor ve dikine oyunda etkiliydi. Gökhan, sadece şutlarda vardı.          

         Geçen hafta İstanbulspor karşısında en kötü maçlarından birini oynayan Hatayspor'un görüntüsü bizi yanıltmamalıydı. İstanbulspor ‘'oynatmayan futbol'' taktiğini çok iyi uygulamışdı. Yapışık oynamış ve topla, rakip arasına girmişti. 

         Yusuf hoca, savunması ve orta sahası birbiriyle kademeli oynayıp boşluk bırakmayan başkanın memleket takımı olan Hatayspor'untakım mesafesini enine ve boyuna, açmalı, pas trafiğini de kesmeliydi. 4-4-2 ve 4-4-1-1 dizilişi bize daha uygundu. Ayrıca ofsayt taktiğinde iyi değillerdi. 1. ve 3. bölge oyuncularının uzun olması, bizi zorlayacaktı. Rakibin en hassas yeri Kaleci Akın'dı ve isabetli şut atarsak gol bulurduk.  

         Müsabaka sıcak havada ve çok şiddetli rüzgarla başladı. Termometre, 30 dereceyi gösteriyordu. 

         Hatayspor sahaya, savunmada cezalı olan Popov yerine Furkan'la, hücum hattında da Mirkan-Hamza değişikliği yaparak çıktı. 

         Balıkesirspor'da da cezalı Berat ve sakat olan Otoo yerine Kağan- Abdülkadir ikilisi, 11'deydi. Vukovic ve Rahmi Anıl Başaran, kadroda değillerdi.  

         Rüzgarı arkasına alarak başlayan Balıkesirspor, ilk dakikalarda etkili oldu. Gol olacak şut, Hatayspor savunmasından dönerken sonraki pozisyonda direk dibinde topla buluşamayan, Malle vardı. 

         Hatayspor, oyunu geride kabul eden Balıkesirspor sahasına kanatlardan geldi, ara toplar attı ve savunma dengesini bozmak için Aabid'le, enine futbol oynadı. 

         Alan savunması yapan Balıkesirspor, toplara ceza yayı yakınında bastı. Rakip oyuncuların topla gitmesine izin verdi. Topa yaptığı müdahalelerde faullü oynamadı ve uzun boylu rakibine, duran top fırsatı vermedi. İlk yarıda Hatayspor 6, Balıkesirspor 5 faul kullandı 

         Sahanın hakimi olan Hatayspor'un altı pastaki pozisyonlarında, Kaleci Atilla, 2 mutlak gole, izin vermedi. 

         İkinci yarıya Hamza yerine Mirkan değişikliğiyle başlayan Hataysporikili forvete dönerek baskılı başladı ve bu baskısının karşılığını penaltıyla aldı, 1-0. 

         Gol sonrasında iki takım tarafından da yapılan çoklu oyuncu değişiklikleri motivasyonu bozdu ve oyun disiplini kayboldu. Hatayspor bireysel oyuna dönerken, Balıkesirspor ileri çıktı. 

         İleri çıkan Balıkesirspor, boşluklar bulsa da fizik gücünü kullanamadı ve çok top kaybı yaptı. 

         Yaşanan fauller ve sakatlıklar yüzünden oyunun çok durduğu ikinci yarının uzatmalarında 90+3'de kaptırdığımız top, kalemize gol olarak döndü, 2-0. 

         Gücümüz var. Mağlup olsak da gol atmalıyız. 

         Maç öncesindeki yazımda Ezeh ile başlamanın daha iyi olacağını yazmıştım. Oyuna 60'dan sonra giren Ezeh, hem savunma hem de hücum futbolunda formayı hak ettiğini gösterdi. Ayrıca Andusic de 11'e göz kırpan oyun oynadı. 

         Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor rmek istiyoruz. 

         Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 

 

 


Bu yazı 451 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans