ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

02.12.2019

HER ŞEYE RAĞMEN “ETİK” DİYEBİLMEK

.

Okuyanların sayısı çoğaldı ama neden ön yargılar ortadan kalkmıyor. Eskiden bu kadar çok kitap ve kitle iletişim aracı yokken, ortada bir cahillik söz konusu ise yine de anlayışla karşılamak mümkündü. Ancak şu an için yaşanan cahilliğe ve duyarsızlığa bir şey söylemek oldukça zor. Menfaat çizgisi o kadar o kadar genişlemiş ki, kimsenin kimseye tahammül göstereceği yok.

Aklımızı başımıza almanın zamanı gelmiştir. Eleştirinin sınırlarını aşan, yapıcı olmaktan uzaklaşan, yıkıcı ve kaba olmaya özen gösteren anlayışlar sona ermelidir.

Her kim yanlışı sürdürüyorsa, o yanlıştan bir çıkar sağlıyor demektir. Bu, çok daha kötü bir durumdur.

Doğruya yüzümüzü çevirmek, gerçeklerin üzerini örtmeden, çekinmeden konuşmak ve her şeye rağmen etik diyebilmek…

Buradan hareketle bir bilinçlenme, farkındalık ve bilgilenme sağlamak adına yaptığımız çalışmaların yanında, sosyal iletişim ağları üzerinden herseyeragmenetik instagram sitesi üzerinden de kısa ama etkileyen yazılarla bu sorumluluğu yerine getirme anlayışı içindeyiz.

Artık etik yönetimlerin veya etik ilkelere inanan yöneticilerin göreve getirilmesi, onların rehberliğine başvurulması lazımdır. Söylenecek şeylerin çoğunu ortaya koymuş olsak bile, bunların gerçek yaşamla buluşmasını sağlamak durumundayız. Yaşam biçimini etik bir model üzerine kurgulayan bu kişilerin varlığına yoğun bir şekilde ihtiyaç vardır. Bu rol modellerin etik fenomen bir yapı üzerinden toplumla buluşması etik’in alansal anlamda yaygınlaşması için gereklidir.

Toplumların birbirine yabancılaşmadığı, dürüstlük ve güvenin hakim olduğu bir dünya hepimizin özlemidir. Sevgi ve saygı ile harmanlanmış bir vefa toplumu oluşturma ülküsü ile hareket ettiğimiz sürece başarıya ulaşılacağına inanıyorum.

Her şeye rağmen diyebiliyorsanız, yeniden başlamak için adım atıyorsunuz demektir. Yeniden başlamak elbette ki, doğrunun yüceltilmesi ve yanlışın doğruya çevrilmesi adına önemlidir. Olumsuz tablolara ve her şeye rağmen yine de umutla, istekle ve bilinçle yola devam etmek, etik ve ahlâki kaygıları derinden hissederek bir şeyler yapmak daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.

Sevgi, saygı ve içtenlikle kalın…

 


Bu yazı 376 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans