ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

15.09.2020

ÖYLE VEYA BÖYLE

Süper Lig sonrasında bir türlü kendine gelemeyen Balıkesirspor 2020-2021 sezonuna, yüklü borç sorunlarına ilave olarak, virüslü de girdi.
Sezonun ilk karşılaşmasının öncesinde, Mrsic'in testi, pozitif çıktı.
Mrsic, ilk ve son olmaz.
Yeni vakalar da çıkacaktır.
Futbolu; virüsle oynamaya, hazır olmalıyız.
İlk hafta maçında, Giresunspor'la karşılaştık.
Yeşil Beyazlılar sezona, Teknik Direktör Hakan Keleş ile başladı.
Giresunspor 18 oyuncuyu göndermiş ve 13 oyuncu transfer ederek, adeta yeni bir takım yaratmıştı. Savunmaya; Hayrullah Bilazer, Hüsamettin Tut, Mamadou Diarra, Sadi Karaduman, Kerem Kalafat, Sergen Picinciol, ve kaleci Tolgahan Acar,
Orta Sahaya; Michal Nalepa, Helder Tavares, Caner Hüseyin Bağ, Hücum hattına Serginho, Eren Tozlu, Ibrahima Balde, gelmişti.
Hakan Keleş hoca, yaptığı transferlerle; mücadele ve fizik gücü yüksek bir takım kurarak, hem savunmada hem de gol yollarındaki problemleri çözmüş gibiydi.
Giresunspor, tek hazırlık maçı yapmış ve Samsunspor karşısında 1-0 mağlup olmuştu.
Bu karşılaşmada uyum sorunu açık şekilde görülmekle beraber, görerek oynadıklarında; pas trafiğindeki verimlilik ve bloklar arasındaki sürat, artı yönleriydi.
Hakan hoca, Giresunspor 11'nde, Tolgahan-Hayrullah-Hüsamettin- Sadi(Sergen), Diarra-Helder(Nalepa)-Mehmet Taş-Muhammed-Sergio-
Caner(Marco)-Eren Tozlu'ya forma verir tahmininde bulunurken, eski transfer ödemesinde yaşanan problem nedeniyle yeni oyuncuları, forma giyemedi.
Aksine, Pazar gecesi Giresunspor Kulübünden; ödemeyle ilgili problem olmadığı açıklaması gelmişti.
Giresunspor 15 kişilik genç bir kadroyla, Atatürk Stadyumu'na geldi. Sadece Mehmet Taş, Muhammed Himmet Ertürk ve İshak Doğan, önceki sezonda da 11'de oynamış futbolculardı.
Balıkesirspor'da da Mrsic'le beraber Vukovic ve Anıl Taşdemir, kadroda yoktu. Mesut Dilsöz hoca, karşılaşmaya, oyunu geride kabul ederek başladı. 3'üncü
bölge oyuncularını da rakip bölgede bıraktı. Yana futbol ve kenardan uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Ama bu taktik işe yaramadı. Görkem-Serdar ikilisi orta alanda yanlız kalınca, Giresunspor etkili oldu ve tehlike yarattı. Direkten dönen bir topu vardı.
35 dakika bu şekilde geçti. Sonrasında bloklar birbirine yaklaştı, Oltıon Bılallı de içeriye girmeye başlayınca, son dakikalarda oyunu rakip alana yıktık ve 45+1 de Otoo'yla golü bulduk, 1-0.
Giresunspor 2'nci yarıya da aynı direnç ve istekle başlarken, 46'da mutlak golü kaçırdı. Pozisyon sonrasında, ilk yarıdaki roller değişti; Giresunspor geride
beklerken, Balkes, yüklenen taraftı ama kalesinde de yine direkten dönen top vardı.

60'dan sonra takımlar geniş alanda oynamaya başlayınca, 2'nci bölgeler çabuk geçildi ve boşluklar olmaya başladı. Savunmaya daha çabuk dönen Balıkesirspor, geriye dönemeyen rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Sonrasında 74'de Otoo'nun ve Balkesin golü geldi, 2-0.
Skora rağmen Giresunspor oyunu bırakmadı, daha da yüklendi. Son vuruşları yapamayınca beklediği golü bulamadı ve oyuna ortak olamadı.
Uzun topları Ezeh'le etkili kullanan Balıkesirspor 90+2'de skoru, 3-0 yaptı. Gol, Celal Emir Dede'den geldi.
Son uzatma dakikası olan 90+3'de de rakibin daha önce atamadığı, golü geldi, 3-1.
2020-2021 sezonuna, ÖYLE VEYA BÖYLE 3 puan alarak başladık ama çokça da amalarımız var.
Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.
Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

Bu yazı 424 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans